هکرها در یک دهه گذشته بیشتر از ۳۰ میلیارد دلار ارز دیجیتال دزدیده‌اند

هکرها در یک دهه گذشته بیشتر از ۳۰ میلیارد دلار ارز دیجیتال دزدیده‌اند

داده‌های وب‌سایت اسلومیست (SlowMist) نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۲ تا کنون، بیشتر از ۳۰ میلیارد دلار ارز دیجیتال در ۱۱۰۱ رویداد مختلف هک شده است.

طبق داده‌های این شرکت، آسیب‌پذیری‌های قراردادهای هوشمند، راگ پول (Rug Pull)، حملات فلش لون (Flash Loan)، کلاهبرداری و انتشار کلیدهای خصوصی پنج تا از رایج‌ترین هک‌هایی بوده‌اند که در این مدت اتفاق افتاده‌اند. گفتنی است که زیان‌های مذکور تقریباً ۲.۵ درصد از مارکت کپ (Market Cap) یا ارزش بازار فعلی بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهند.

از کل ۱۱۰۱ رویداد مذکور ۱۱۸ مورد مربوط به هک صرافی‌های مختلف می‌شده و حجم آن‌ها به بیشتر از ۱۰ میلیارد دلار رسیده است. علاوه بر این، ۲۱۷ هک در اکوسیستم اتریوم، ۱۶۲ هک در اکوسیستم بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain)، ۱۱۹ هک در اکوسیستم ایاس و ۸۵ هک در اکوسیستم توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) انجام شده است.

هک‌های انجام‌شده هم مسئول از دست رفتن بیشتر از ۱ میلیارد دلار بوده‌اند و اوایل دهه ۲۰۱۰ و از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۱ به اوج خود رسیده‌اند. از طرفی، مشکلات امنیتی این صنعت از سال ۲۰۲۲ به بعد تا حدودی آرام گرفته است.

بعد از راه‌اندازی بیت کوین، مهم‌ترین هک‌هایی که باعث از دست رفتن سرمایه معامله‌گران زیادی شده؛ به هک صرافی مت گاکس (Mt. Gox) در سال ۲۰۱۴ و هک صرافی بیت‌فینکس (Bitfinex) در سال ۲۰۱۶ مربوط می‌شده است. به‌عبارت دقیق‌تر، هک صرافی مت‌گاکس باعث شد که ۸۵۰ هزار بیت کوین از دست برود. با این وجود، صرافی مذکور تاکنون ۲۰۰ هزار بیت کوین را بازیابی کرده و در حال توزیع مجدد آن‌ها است.

منبع: Cointelegraph

برچسب‌ها