حکم جدید دادگاه مونته‌نگرو: ماجرای فرار بنیان‌گذار ترا چیست؟

حکم جدید دادگاه مونته‌نگرو: ماجرای فرار بنیان‌گذار ترا چیست؟

دادگاهی در مونته‌نگرو مجوز استرداد دو کوان (Do Kwon)، یکی از بنیان‌گذاران شبکه ترا، به ایالات متحده یا کره جنوبی را لغو کرد. طبق اطلاعیه رسمی این کشور در ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر)، دادگاه استیناف مونته‌نگرو در ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) حکم دادگاه عالی را لغو و اعلام کرد که استرداد دو کوان به ایالات متحده یا کره جنوبی اتفاق نمی‌افتد.

دادگاه عالی مونته‌نگرو در نوامبر ۲۰۲۳ (آبان) شرایط استرداد دو کوان را تعیین کرده و تصمیم نهایی در مورد استرداد او را به وزیر دادگستری مونته نگرو واگذار کرده بود. طبق جدیدترین دادگاه تجدید نظر، دفاعیات دو کوان باعث شده که حکم مذکور تغییر کند و پرونده او برای رسیدگی مجدد به دادگاه عالی برگردانده شود.

دادگاه استیناف دقیقاً اعلام کرد که تصمیم قبلی دادگاه قانون آیین دادرسی کیفری مونته‌نگرو را نقض می‌کرد. دو کوان یکی از بنیان‌گذاران و مدیر عامل سابق شرکت ترافورم لبز (Terraform Labs) بود. این شرکت مسئولیت توسعه بلاک چین ترا را برعهده دارد و بیشتر با استیبل کوین Terra و توکن لونا شناخته می‌شود که در سال ۲۰۲۲ سقوط کردند. طبق گزارش کمیسیون امنیت و تبادل ایالات متحده آمریکا، ترافورم لبز و دو کوان یک طرح کلاهبرداری را تنظیم کردند که حداقل ۴۰ میلیارد دلار از سرمایه سرمایه‌گذاران را نابود کرد.

دو کوان در مارس ۲۰۲۳ (اسفند ۱۴۰۱) در مونته‌نگرو به خاطر استفاده از اسناد جعلی برای خروج از کشور دستگیر شد. هم ایالات متحده و هم کره جنوبی درخواست استرداد او را به مونته‌نگرو ارائه کرده‌اند و بعضی از تحلیلگران باور دارند که دو کوان ممکن است در هر دو کشور مجازات شود.

دانیل شین  (Daniel Shin)، یکی دیگر از بنیان‌گذاران ترافورم لبز، هم به کلاهبرداری متهم شده اما اعلام کرده که در سال ۲۰۲۰ این شرکت را ترک کرده و در جریان سقوط آن دخیل نبوده است.

اخبار لحظه‌ای ارز دیجیتال را می‌توانید از کانال زیر دنبال کنید:

منبع:  Cointelegraph

برچسب‌ها