پایان دوره عشقی در بورس

پایان دوره عشقی در بورس

مهم­ترین دلایل دلخوری سهامداران از مجید عشقی و سازمان بورس چیست؟

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار پس از 35 ماه از سمت خود استعفا داد. مجید عشقی در 21 مهر 1400 با رای اکثریت اعضای شورای عالی بورس، به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار انتخاب شده بود.

وی در بیستم فروردین امسال نیز یک بار دیگر با کسب رای اعتماد و حمایت مجدد اعضای شورای عالی بورس برای 30 ماه دیگر در سمت خود ابقا شده بود. حال پس از 35 ماه، مجید عشقی تحت تاثیر هجمه­‌ها و فشارهای جامعه سهامداران، ناگزیر به استعفا شد.

بازدهی شاخص در دوران عشقی

بررسی­‌ها نشان می‌­دهد که در زمان آغاز به کار مجید عشقی در مهر 1400، شاخص کل در سطح یک میلیون و 397 هزار واحدی قرار داشته است که در پایان معاملات امروز به 2 میلیون و 101 واحد رسیده است. بنابراین همان­طور که مشاهده می‌­شود شاخص کل بورس تهران در دوران سکانداری 35 ماهه مجید عشقی بر سازمان بورس رشد 50.4 درصدی را تجربه کرده است.

اما دلیل هجمه‌­های این چنینی که در این مدت علیه رئیس سازمان بورس شکل گرفته، چه بوده است؟

عملکرد نامطلوب در قیاس با سایر بازارهای دارایی و هم­چنین انفعال سازمان در خصوص ریسک­‌های تحمیلی به بورس در این دوره 35 ماهه، از مهم‌­ترین دلایل گله­‌ها و شکایات اهالی بورس تهران نسبت به مجید عشقی و همکارانش در سازمان بورس است که در ادامه به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

وضعیت بازارهای موازی در دوره ریاست عشقی

هنگامی که وضعیت بازدهی بازارهای موازی در دوران ریاست مجید عشقی مورد بررسی قرار می­‌گیرد، مشاهده می­‌شود که عملکرد بورس در قیاس با سایر بازارها چندان مطلوب نبوده است و اعتراض و دلخوری سهامداران چندان بی‌­مورد نیست.

از زمان انتخاب مجید عشقی به عنوان رئیس سازمان بورس، دلار رشد 121 درصدی را تجربه کرده است. سکه امامی که امروز در کانال 43 میلیون تومان میان خریداران و فروشندگان دست به دست می­‌شود، نسبت به 21 مهر 1400، رشد 269 درصدی را تجربه کرده است. میانگین قیمت مسکن تهران نیز در پایان مهر 1400، 31 میلیون و 631 هزار تومان بوده که با رشد 179.7 درصدی، به 88 میلیون و 500 هزار تومان در پایان مردادماه سال جاری رسیده است.

پس همان­طور که مشاهده می­شود، بازار سهام در دوران سکانداری 35 ماهه مجید عشقی بر سازمان بورس، قافیه را به دیگر بازارهای دارایی واگذار کرده است.

مهم­‌ترین ریسک‌­های تحمیلی به بورس

در دوران ریاست مجید عشقی بر بورس، طیف متنوعی از ریسک­‌ها به بازار سهام تحمیل شد که نارضایتی سهامداران را در پی داشت. یقینا مهم‌­ترین اتفاق بازار در دوران ریاست وی بر سازمان بورس که حجم عظیمی از انتقادها را روانه سازمان بورس کرد، به 17 اردیبهشت سال گذشته بازمی­‌گردد که به یکباره روند صعودی بازار سهام متوقف شد و نماگرهای سهامی با افت قابل‌­توجهی از قله تاریخی خود همراه شدند.

ماجرایی که در ابتدا به شناسایی سود معامله­‌گران بازار ارتباط داده می­شد، اما بعدها مشخص شد که مربوط به داستان افزایش 40 درصدی نرخ خوراک شرکت­‌های پتروشیمی بوده است. ماجرای بعدی ترور اسماعیل هنیه در تهران بود که سازمان بورس با اهمال و سستی خود در کاهش دامنه نوسان  پس از دو روز معاملاتی باعث شد که حجم عظیمی از سرمایه سهامداران نابود شود.

طبیعتا اگر در دهم مردادماه و پیش از شروع معاملات بازار، سازمان تشکیل جلسه می‌­داد و دامنه نوسان را قبل از شروع معاملات کاهش می‌­داد، ریزش وحشتناک قیمت‌­ها پس از ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران اتفاق نمی­‌افتاد و سازمان با تغییر دامنه نوسان می­‌توانست از سرعت این ریزش بکاهد که متاسفانه این موضوع حادث نشد.

افزون بر این، سازمان به کرات و در بزنگاه­‌های مختلف نتوانست به صورت منطقی از منافع سهامداران دفاع کند.

جدیدترین تحلیل‌ها در کانال تلگرام تحلیل با سیگنال
برچسب‌ها