زمان
12:30:35
بعدازظهر
تاریخ
شنبه
6 مرداد 1403

آیا کشورهای فقیر در حال رسیدن به کشورهای ثروتمند هستند یا از انها عقب مانده اند؟آیا در گذر زمان بین استاندارد زندگی در کشورهای مختلف واگرایی وجود دارد یا همگرایی؟

طاهر رحیمی پژوهشگر اقتصادی از آنجایی که عرضه پول را درونزا ومتاثر از نرخ دلار بازار غیر رسمی می داند ؛ معتقد است که با توجه به چسبندگی قیمت ها؛ حتی با کاهش نرخ بازار غیر رسمی سطح عمومی قیمت ها پایین نخواهد بود.

گفتنی است در مقابل تحلیلی از بازار پول و اعتبار وجود دارد که بر اساس آن بانک مرکزی توانایی کنترل خلق پول توسط بانکهای تجاری را فارغ از هرگونه انتظارات تورمی؛ در میان مدت و بلند مدت را دارد و در این امر تواناست.


منبع:اکو ایران

یک لحظه شهرهای پررونق و ثروتمندی که تا به حال دیده اید را تصور کنید وجه اشتراک این شهرها چیست؟این شهر ها در نزدیکی سواحل و رودخانه های بزرگ شکل گرفته اند.ادام اسمیت هم معتقد است که دسترسی به اب هزینه تجارت را کاهش می دهد و دسترسی به بازارهای بزرگ تر را برای تاجران امکان پذیر می کند.

همه ما می دانیم کشورهای ثروتمند وفقیر وجود دارند. آمریکا یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیاست که استاندارد زندگی خیلی بالایی دارد و جمهوری افریقا یکی از فقیر ترین کشورهای جهان است. اما واقعا تفاوت میان کشورهای فقیر وثروتمند چقدر است و چگونه آن را اندازه گیری می کنkn؟

نوآوری یک ویژگی تعیین کننده در 200 سال گذشته تاریخ بشر است.موتور بخار ، پنی سیلین، نیمه هادی ، هواساز،خودرو ،تلویزیون وهواپیما و… فهرست اختراعات درخشان چند قرن اخیر طولانی است.

وضعیت بازار ارز در ماه اخیر نشان‌دهنده چهارمین بحران ارزی کشور از ابتدای دهه نود است. تحریم‌ها به عنوان عامل مؤثر در وقوع این بحران‌ها، از کانال‌های مختلفی روی وضعیت بازار منعکس می‌شوند. با وجود آن که تحریم و کاهش قیمت جهانی نفت از نظر تأثیر روی عرضه ارز ممکن است مانند هم عمل کنند، اما تفاوت مهم تحریم این است که حتی پیش از وقوع رسمی، پیامدهای آن در انتظارات مردم مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان، در برنامه حکمرانی خوب سازوکارهای وقوع چهار بحران ارزی دهه اخیر را بررسی می‌کند و توضیح می‌دهد چگونه می‌توان اثر انتظارات را در این سازوکارها مشاهده کرد. او همچنین به شکاف مهمی میان منظور علم اقتصاد از «انتظارات» و فهم سیاستمداران از آن اشاره می‌کند.

منبع:فردای اقتصاد

 در دهه گذشته اقتصاد ایران با چهار بحران بزرگ ارزی مواجه شده که هر کدام آنها به تنهایی می‌تواند تبعات سنگینی برای اقتصاد و رفاه خانوار ایجاد کند.

اما ریشه‌های اصلی این بحران‌های ارزی چه بودند و چه عواملی می‌توانستند مانع از انفجار این بمب‌ها در اقتصاد ایران شوند؟ چه عواملی بیشترین اثر را بر بازار ارز در ایران داشته‌اند؟ اگر تحریم نبود بازار ارز ایران چه فضایی داشت؟

دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان به این سوالات پاسخ می‌دهد.

منبع : فردای اقتصاد

مدتهاست کشورهای چین و امریکا در رقابت برای در دست گرفتن بازار تجارت جهانی هستند. اما به نظر می‌رسد برنده این بازی
نه چین است و نه امریکا.اما اگر چین وامریکا هر دو بازنده این جنگ تجاری هستند، برنده واقعی کیست؟

چت جی پی تی به کاربران این امکان را می‌دهد تا با کوئری‌های ساده سوال بپرسند و پاسخ دریافت کنند. این تکنولوژی پیشگام در حوزه هوش مصنوعی، استاندارد جدیدی را در حوزه پردازش زبان طبیعی (NLP) ایجاد می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد با ماشین‌ها ارتباط برقرار کنند. آیا وارد عصر جدیدی از تکنلوژی شده‌ایم؟

احتمالا در مورد ChatGPT شنیده‌اید. چت بات جدیدی که با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند هر متنی را بنویسد. اما این چالش بزرگ، مدارس را دچار بحران کرده است. دانش‌آموزان دیگر تکالیف و مقالات خود را انجام نمی‌دهند.