زمان
12:30:35
بعدازظهر
تاریخ
پنجشنبه
18 خرداد 1402

امسال پس از عبور قیمت بیت کوین از ۵۳,۰۰۰ دلار، ارزش بازار ارزهای دیجیتال هم به بیش از ۱ تریلیون دلار رسید. این اتفاق در حالی افتاد که یک سال قبل از آن، ارزش بازار ارزهای دیجیتال تنها ۱۷۸ میلیارد دلار بود. البته این پایان ماجرا نبود؛ با ادامه رشد ارزهای دیجیتال، ارزش بازار بیشتر هم شد. در عرض یک ماه، شاهد عبور از مرز ۲ تریلیون دلار بودیم و ارزش بازار در زمان اوج قیمت بیت کوین از سد ۳ تریلیون دلار هم عبور کرد.

در سال ۲۰۲۱، صرافی کوین بیس، به‌عنوان بزرگترین صرافی ایالات‌متحده، به اولین شرکت فعال در حوزه ارزهای دیجیتال تبدیل شد که سهامش را در بازار سهام عرضه شد.

در این سال شاهد عرضه اولین صندوق مبتنی بر بیت کوین قابل‌معامله در بورس آمریکا بودیم و واکری نام خودش رو به عنوان اولین شرکتی که نواتست ETF مبتبی بر بیت کوین را در بورس آمریکا عرضه کند در تاریخ ثبت کرد.

شرکت تسلا به‌صورت رسمی و طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در حدود ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین خریده است. تسلا در آن زمان گفت که بستری برای خرید خودروهایش با استفاده از بیت کوین فراهم می‌کند؛ تصمیمی که چندی بعد به بهانه آلاینگی زیست محیطی ماینرهای بیتکوین از آن عقب‌نشینی کرد.

در سال 2021 السالوادور به اولین کشوری تبدیل شد که بیت کوین را به عنوان یک واحد پول رسمی ثبت کرد.

در این سال هنرمندای مختلف با ساخت و فروش NFTها، برای خود شهرتی برهم زدند و به تیتر اول بسیاری از خبرگزاری‌های تبدیل شدند. به عنوان مثال یک اثر هنری به قیمت ۶۹.۳ میلیون دلار بفروش رفت. رشد NFTها، هم از نظر قیمت و هم از نظر تعداد و حجم معاملات، تا حدی بود که انتشارات کالینز (Collins) کلمه NFT را به‌عنوان کلمه سال انتخاب کرد.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را دریافت نمایید.

به لطف NFTها بازی های تحت بلاکچین هم رونق گرفتند. امروز تعداد مالکان Axies به سه میلیون نفر رسیده است.

سال ۲۰۲۱ ثابت کرد که می‌توان بر بستر بلاک چین سیستم‌هایی انقلابی ایجاد کرد. یکی از این طرح های انقلابی وب 3 بود. در واقع وب ۳.۰، همان طور که از اسمش پیداست، نسل جدید اینترنت است که بر پایه فناوری‌های غیرمتمرکز پایه‌ریزی شده است.

در سال ۲۰۲۱ هم مانند سال‌های گذشته، شاهد هک‌های چند میلیون دلاری بودیم. کریم فایننس (Cream Finance) در سال ۲۰۲۱، چندین نوبت هک شد و هکرها موفق شدند میلیون‌ها دلار از این پلتفرم سرقت کنند. پنکیک بانی (PancakeBunny)، اسپارتان پروتکل (Spartan Protocol)، اورانیوم فایننس (Uranium Finance) و میرکات فایننس (Meerkat Finance) از جمله پروژه‌های دیگری بودند که قربانی هک و کلاهبرداری شدند. صرافی آفریکریپت (Africrypt) هم یکی از صرافی‌هایی بود که در سال ۲۰۲۱ قربانی هک شد.

کارمزدهای اتریوم هم در سال ۲۰۲۱ به اوج خود رسید؛ در ماه مه، یک تراکنش ساده در این شبکه، برای شما ۸۰ دلار آب می‌خورد! بنابراین توسعه‌دهندگان اتریوم برای کاهش کارمزدها طرح‌های بهبودی را ارائه کردند که در نهایتباعث شد میانگین کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم به ۲.۵ دلار برسد. بسیاری از شبکه‌های بلاک چینی نظیر سولانا و پولکادات با استفاده از همین نقطه‌ضعف اتریوم، توانستند جای پای خود را در بازار محکم‌تر کنند و به یکی از اکوسیستم‌های اصلی در دیفای تبدیل شوند.

لایه اول سولانا ماه سپتامبر با اختلال همراه شد. این اختلال که ۱۷ ساعت به طول انجامید، باعث شد تا کار بسیاری از صرافی‌ها، IDOها و پروتکل‌ها با مشکل مواجه شود. قیمت سولانا پس از این اختلال سقوط کرد اما در نهایت متخصصان سولانا با راه‌اندازی دوباره شبکه، جانی دوباره به آن دمیدند. در حال حاضر سولانا باقدرت به کار خود ادامه می‌دهد و بیش از ۴۰۰ پروژه مختلف روی این اکوسیستم مشغول به فعالیت هستند.

چین از ابتدای تولد بیت کوین تا همین امروز، همواره یک کابوس برای این بازار بوده است. سال ۲۰۲۱ هم خبر ممنوعیت فعالیت ماینرها چینی و اعمال محدودیت‌های تازه بر معامله‌گران ارزهای دیجیتال و در نهایت ممنوعیت کامل تمام فعالیت های مرتبط با ارزهای دیجیتال در این کشور به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شد. البته این تصمیم به سود کشورهای دیگه تموم شد قزاقستان در غیبت چین، بازار استخراج ارزهای دیجیتال را در اختیار خود گرفت. سهم قزاقستان از هش ریت ماهیانه بیت کوین در سال ۲۰۲۱ به ۱۸ درصد رسید.

یکی دیگر از نوآوری هایی که امسال به کمک بلاکچین رقم خورد ظهور مفهوم متاورس بود. متاورس در واقع یک دنیای مجازیه که شاید روزیجایگزین دنیای فعلی ما شود. شرکت فیسبوک نام خودش روبه متا تغییر داد تا اهمیت این فضا رو به همه نشون بده و شرکت های بزرگ در حال ایجاد بسترهای برای متاورس هستند.