روسیه و هشت کشور عضو اوپک پلاس روز یکشنبه به طور همزمان و غیرمنتظره از کاهش بیشتر تولید نفت به میزان حدود ۱.۶۵ میلیون بشکه در روز از ماه آینده برای ایجاد ثبات در بازار جهانی انرژی خبر دادند.
کاهش داوطلبانه تولید نفت توسط این کشورها در ماه می سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. این حرکت منجر به افزایش فوری پنج درصدی قیمت طلای سیاه شد. در ادامه این مقاله به بررسی و تحلیل این طلای سیاه پرداختهایم.
نفت خام WTI کمی متفاوت از شماتیک ترسیم شده عمل کرده و با یک اصلاح سنگین به موج B خود پایان داد. همچنان انتظار صعود نفت به محدوده 100 دلار را داریم و تا زمانی که محدوده قیمتی 63.5 دلار از دست نرفته، میتوان گفت این تحلیل پابرجاست.
به لحاظ الیوتی چون در یک کارکشن هستیم، امواج میتوانند تناسبی باهم نداشته باشند، فعلا این اصلاح را به عنوان یک دبل زیگزاگ در نظر گرفتیم، اما در آینده قطعا آپدیت خواهد شد.
طبق انتظار، قیمت از محدوده 65دلار بزگشت خوبی را تجربه کرد و اکنون نفت 100 دلاری از رگ گردن به ما نزدیکتر است؛ قیمت احتمالا مطابق با سناریو ترسیم شده حرکت خواهد کرد.
نفت تحت یکی از دو سناریو مشخص شده در نهایت به سمت 100 دلاری شدن پیشروی خواهد کرد. در سناریو اول در صورتی که قیمت بتواند با قدرت از مقاومت خط روند (باکس خاکستری) عبور نماید، میتواند با سرعت نسبتا بالایی خود را به محدوده مقاومتی 100 دلاری (باکس قرمز) برساند و البته ماندگاری قیمت در آن منطقه نیز به همان نسبت کم خواهد بود.
در سناریو دوم قیمت یکبار دیگر به سمت باکس حمایتی سبز رنگ بازگشت خواهد داشت و بعد از آن به سمت محدوده مقاومتی 100 دلاری حرکت خواهد کرد، در این سناریو قیمت نفت مدت طولانیتری در قیمتهای بالاتر خواهد ماند.
با از دست رفتن محدوده 76 دلار، میتوان گفت تحلیل قبلی اعتبار خود را از دست داده و دیگر باید انتظار قیمتهای پایینتری را برای نفت بکشیم. در حال حاضر با ورود مجدد ونزوئلا به بازار نفت، میتوان همچنان انتظار ریزش قیمت را داشت. محدوده کانال 60 دلار میتواند باعث برگشت قیمت نفت تا خط روند مشخص شده باشد.