روسیه و هشت کشور عضو اوپک پلاس روز یکشنبه به طور همزمان و غیرمنتظره از کاهش بیشتر تولید نفت به میزان حدود ۱.۶۵ میلیون بشکه در روز از ماه آینده برای ایجاد ثبات در بازار جهانی انرژی خبر دادند.
کاهش داوطلبانه تولید نفت توسط این کشورها در ماه می سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. این حرکت منجر به افزایش فوری پنج درصدی قیمت طلای سیاه شد. در ادامه این مقاله به بررسی و تحلیل این طلای سیاه پرداختهایم.
نفت خام WTI کمی متفاوت از شماتیک ترسیم شده عمل کرده و با یک اصلاح سنگین به موج B خود پایان داد. همچنان انتظار صعود نفت به محدوده 100 دلار را داریم و تا زمانی که محدوده قیمتی 63.5 دلار از دست نرفته، میتوان گفت این تحلیل پابرجاست.
به لحاظ الیوتی چون در یک کارکشن هستیم، امواج میتوانند تناسبی باهم نداشته باشند، فعلا این اصلاح را به عنوان یک دبل زیگزاگ در نظر گرفتیم، اما در آینده قطعا آپدیت خواهد شد.
طبق انتظار، قیمت از محدوده 65دلار بزگشت خوبی را تجربه کرد و اکنون نفت 100 دلاری از رگ گردن به ما نزدیکتر است؛ قیمت احتمالا مطابق با سناریو ترسیم شده حرکت خواهد کرد.
نفت تحت یکی از دو سناریو مشخص شده در نهایت به سمت 100 دلاری شدن پیشروی خواهد کرد. در سناریو اول در صورتی که قیمت بتواند با قدرت از مقاومت خط روند (باکس خاکستری) عبور نماید، میتواند با سرعت نسبتا بالایی خود را به محدوده مقاومتی 100 دلاری (باکس قرمز) برساند و البته ماندگاری قیمت در آن منطقه نیز به همان نسبت کم خواهد بود.
در سناریو دوم قیمت یکبار دیگر به سمت باکس حمایتی سبز رنگ بازگشت خواهد داشت و بعد از آن به سمت محدوده مقاومتی 100 دلاری حرکت خواهد کرد، در این سناریو قیمت نفت مدت طولانیتری در قیمتهای بالاتر خواهد ماند.
با از دست رفتن محدوده 76 دلار، میتوان گفت تحلیل قبلی اعتبار خود را از دست داده و دیگر باید انتظار قیمتهای پایینتری را برای نفت بکشیم. در حال حاضر با ورود مجدد ونزوئلا به بازار نفت، میتوان همچنان انتظار ریزش قیمت را داشت. محدوده کانال 60 دلار میتواند باعث برگشت قیمت نفت تا خط روند مشخص شده باشد.
در صورتی که اونس جهانی طلا از همین محدوده یا کمی پایینتر، به محدوده مقاومتی مشخص شده برسد، با حدضرر مشخص میتوان اقدام به گرفتن یک پوزیشن فروش بلند مدت در XAUUSD کرد. حداقل نسبت ریسک به ریوارد این پوزیشن 1 به 14 R/R و حداکثر 1 به 19 میباشد.
در تایم فریم 4 ساعته بهتر میتوان جزییات پوزیشن فروش در GOLD را نمایش داد. نقطه ورود حوالی قیمت 2008 الی 2012 دلار، حدضرر 2023 دلار و حد سود در محدودههای 1805 و 1725 دلار قرار میگیرد. باید دقت داشت با توجه به عدم تایید دقیق شکست ساختار، این پوزیشن ریسک بسیار بالایی دارد اما از آنجایی که نسبت ریسک به ریوارد آن طلاییست و با تحلیل شاخص دلار همخوانی لازم را دارد میتوان 1% از سرمایه را در این موقعیت ریسک کرد.
اونس جهانی طلا، کمی بالاتر از محدوده مورد انتظار ریزش کرد و حالا انتظار داریم در اولین حرکت به سطح 1880 دلار برسد و در صورت از دست رفتن این سطح، باید منتظر دیدن انس جهانی طلا در قیمتهای پایینتر باشیم.
متاسفانه آخرین سناریو کوتاه مدتی که از طلا داشتیم، باطل شد اما حالا روند پیش رو را میتوان با دقت بالاتری پیشبینی نمود.
طبق سناریو مشخص شده، انتطار داریم حوالی محدوده 2025 الی 2050 دلار روند صعودی پیش رو به پایان رسیده و انس طلا در میان مدت وارد یک روند نزولی گردد. روندی که صرفا اصلاحی خواهد بود و توان شکست کف حمایتی 1620 دلار را نخواهد داشت.
در نهایت انتظار داریم با رسیدن اونس جهانی طلا به یکی از دو محدوده حمایتی مشخص شده در شکل، شاهد رشد قدرتمند آن طبق سناریو بلندمدت تا حوالی 2380 الی 2440 دلار باشیم.
همانطور که در مرداد ماه انتظار داشتیم موج اصلاحی بزرگ چهار در اوایل کانال 1600 دلار به پایان رسید و اکنون با صعود قدرتمند طلا در روزهای گذشته به جرئت میتوان گفت وارد موج صعودی پنجم شدهایم. حداقل هدف این موج 2200 دلار خواهد بود و تنها زمانی میتوان گفت این تحلیل بیاعتبار شده است که کف قیمتی 1610 دلار شکسته شود.
ریز موجها و طریقه شکل گیری امواج جهت علاقه مندان قرار داده شده تا در جهت موج صعودی جدید معاملات خود را شکل دهند.
جهت مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا را کلیک کنید
در روند بلند مدت اونس جهانی، میتوان یک سیکل ایمپالس را تشخیص داد که در حال حاضر در اواخر موج اصلاحی چهارم قرار دارد. انتظار میرود اونس طلا از محدوده قیمتی مشخص شده در حوالی 1580 دلار روند اصلاحی خود را تکمیل کرده و در جهت موج صعودی پنجم حرکت کند. تحلیل فوق در تاریخ دوم مرداد ماه انجام شده و همچنان از دید ماژور معتبر و تکمیل کننده تحلیل جدیدتر میباشد.
با شروع جنگ اوکراین ارزش روبل روسیه RUB در مقابل دلار ریزش شدیدی داشت و بسیاری گمان میکردند قیمت دیگر نمیتواند به سطوح قبل از جنگ برگردد اما با تمهیداتی که بانک مرکزی این کشور در پیش گرفت، به خوبی موفق شد، ارزش روبل را تقویت کند.
نمودار فوق از تقسیم دلار آمریکا بر روبل روسیه بدست آمده، بدین معنی که، هرچه قیمت در نمودار فوق بالاتر رود ارزش روبل کمتر شده و هر چه قیمت پایینتر بیاید، ارزش روبل بیشتر خواهد شد؛ برای درک بهتر در نمودار بعدی این روند را به صورت معکوس بررسی کردهایم.
نمودار فوق در حال حاضر در نزدیکی یک محدوده مقاومتی قرار گرفته و با از دست روند خط روند مشخص شده، قیمت به محدودههای پایینتر سقوط خواهد کرد، که نشانه تقویت روبل خواهد بود.
در حال حاضر هر دلار آمریکا 80 روبل روسیه ارزش دارد، با آنالیز و تحلیل نمودار فوق، پیشبینی میکنیم ارزش هر دلار امریکا به 47 روبل روسیه سقوط خواهد کرد.
نمودار فوق از تقسیم روبل روسیه بر دلار آمریکا بدست آمده، بدین معنی که، هرچه قیمت در نمودار فوق بالاتر رود ارزش روبل بیشتر شده و هر چه قیمت پایینتر بیاید، ارزش روبل کمتر خواهد شد؛ این نمودار دقیقا معکوس نمودار قبلی میباشد و برای درک بهتر شما بررسی و آنالیز گشته است.
در نمودار فوق، قیمت در نزدیکی یک محدوده حمایتی قدرتمند قرار گرفته و با رسیدن به این محدوده حمایتی انتظار داریم بتواند از محدودههای سقف قبلی نیز عبور کرده و به محدوده قبل از ریزش سال 2014 برگردد.
نمودار USDJPY با نمودار ایندکس دلار (DXY) رابطه مستقیم دارد و روند صعودی در این نمودار یعنی، دلار آمریکا در حال تقویت است. این موضوع باعث ریزش طلا، مارکت کریپتوکارنسی و هر پِیری که در برابر دلار قرار دارد خواهد شد.
یورو، واحد پولی اروپا، با توجه به بیم و هراسهای فزاینده از رکود اقتصادی در حوزه یورو، توان عبور از سطح روانی 1 دلار را ندارد.
در طی 2 دهه گدشته سابقه نداشته که نرخ یورو به زیر 1 دلار برود اما این مهم چندی پیش روی داد و بحران انرژی و مواد غذایی در جهان، به دنبال جنگ روسیه با اوکراین، وضعیت را برای بسیاری از کشورهای اروپا دشوار کرده است.
در نمای روزانه جفت ارز EURUSD میتواند طبق سناریو مشخص شده حرکت نماید. میتوانیم بگوییم به لحاظ حرکتی در کوتاه مدت در آخرین سیکل های صعودی هستیم به صورتی که واگرایی منفی در اوسیلاتور RSI کاملا مشهود است.
در تایم فریم هفتگی با توجه به روند حرکتی بازار کمی از جزییات تحلیل قبلی تغییر کرده اما همچنان کلیات آن تحلیل پابرجاست. احتمالا برای یکسال و حتی کمی بیشتر، یورو بین محدوده 1 تا 1.2 دلار رنج باشد به صورتی که توان عبور از این منطقه مقاومتی را نخواهد داشت.
انتظار میرود طبق سناریو مشخص شده نرخ یورو به دلار تا سال 2026، به نسبت 0.7 دلار در هر یورو برسد. یکی از دلایل این اتفاق، افزایش نرخ بهره در ایالات متحده و استحکام جاذبه دلار در نتیجه آن است. بعد از این موضوع میتوان انتظار رشد اقتصادی و مهار تورم در حوزه یورو را داشت.
تعطیلات کریسمس از راه رسید و بازرهای مالی آمریکا برای یک هفته کاری ( از 3 دی الی 11 دی ماه ) تعطیل خواهند بود. توصیه میکنیم در این هفته از انجام معامله در بازرهای جهانی بپرهیزید.
در طی این هفته برخی از بازارهای جهانی مانند کریپتوکارنسی یا پیرهای معاملاتی، همچنان باز هستند اما حجم معاملات آنها به شدت پایین است و احتمالا شاهد نوسانات کمی در مارکت باشیم.
با شروع تعطیلات، روند قیمتی بیت کوین در حالت رنج قرار گرفته و انتظار داریم در تمام طول مدت هفته آتی چنین روندی را حفظ نماید؛ آخرین تحلیل اختصاصی بیت کوین حکایت از روند صعودی این ارز دیجیتال تا محدوده 19000 دلار دارد.
در آخرین روزهای سال 2022، هر اونس جهانی طلا در محدوده 1798 دلار به کار خود پایان داد، در هفته آتی تنها انتظار روندی رنج و به دور از نوسانات زیاد را برای طلا در نظر داریم. در آخرین تحلیل اختصاصی طلا، انتظار نزول کوتاه مدتی این کامودیتی را داشتیم.
درآخرین روزهای معاملاتی سال 2022، شاخص SPX در محدوده 3844 واحد به کار خود پایان داد. انتظار داریم با بازگشایی بازارهای ایالات متحده از 11 دی ماه، این شاخص تا محدوده مقاومتی 3920 واحد به رالی صعودی خود ادامه دهد و بعد از آن شاهد ریزش سنگین شاخص S&P 500 باشیم.
در حالی که برنامههای مالیاتی بریتانیا محرک اولیه سقوط آزاد پوند بود اقتصاددانان میگویند که اعتماد سرمایه گذاران به اقتصاد بریتانیا برای مدتی به دلیل تحولات دیگری مانند برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) کاهش یافته است..
بریتانیا از برگزیت متحمل آسیب شده است و همچنین با چشمانداز دومین همه پرسی استقلال اسکاتلند و جنگ تجاری احتمالی با اتحادیه اروپا بر سر پروتکل ایرلند شمالی روبرو است؛ به تمام اینها بحران انرژی و مواد غذایی، جنگ روسیه با اوکراین را هم اگر اضافه کنیم وضعیت برای روباه پیر بدتر میشود.
تحلیل ذیل ابعاد وسیعتری از بحران را نشان میدهد، طبق پیشبینیها بحران و رکود برای سالهای آینده همچنان ادامه خواهد داشت.
انتظار میرود طبق سناریو مشخص شده نرخ پوند به دلار تا اواخر 2027، به نسبت 0.8 دلار در هر پوند بریتانیا برسد. یکی از دلایل این اتفاق، افزایش نرخ بهره در ایالات متحده و استحکام جاذبه دلار در نتیجه آن است.
زمانی که تقاضا برای یک ارز خاص بالا باشد قیمت آن افزایش مییابد و بالعکس. کاهش شدید ارزش پوند نشان میدهد که سرمایه گذاران نگران توانایی بریتانیا برای مدیریت بدهیهای اضافی هستند به خصوص که افزایش نرخهای بهره وام گرفتن را بسیار پرهزینهتر میسازد.
قدرت دلار آمریکا که از اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی در مسیری صعودی قرار داشت و ماه گذشته در برابر شش ارز اصلی به بالاترین حد خود در ۲۰ سال اخیر رسید دو دلیل اصلی دارد. اولین دلیل اعتماد به اقتصاد ایالات متحده نسبت به همتایان خود است.
تقریبا به همان روشی که تضعیف ارز بازتاب دهنده کاهش اعتماد سرمایه گذاران به اقتصاد یک کشور است یک ارز تقویت شده نشانهای از اعتماد به اصول یک اقتصاد است. علیرغم آن که اقتصاد ایالات متحده با تورم بالا و رشد چشمگیر مبارزه میکند به نظر میرسد که در مقایسه با اقتصادهایی مانند بریتانیا و منطقه یورو که هر دو در رکود هستند جایگاه قویتری دارد.
بنابراین، با توجه به جنگ در اوکراین مشکلات اقتصادی و سیاسی در اروپا و تورم بالا جای تعجب نیست که سرمایه گذاران به دلار آمریکا روی میآورند.