اهمیت سواد مالی در زندگی
سواد مالی یکی از مفاهیم نوین اقتصادی است که بسیاری از نظریهپردازان اقتصادی روی آن تمرکز کرده و درباره اهمیت آن بحث میکنند. این مفهوم به فرد کمک میکند تا انتخابهای مالی صحیحی انجام دهد و بتوانید با اطمینان سرمایه خود را مدیریت کرده و رشد دهد. وقتی در زمینه مالی باسواد هستید، میتوانید درآمد خود را همزمان به اهداف مختلف از جمله هزینههای جاری، بلکه برای پس انداز، بازپرداخت بدهی و.. اختصاص دهید.
با داشتن سواد در این زمینه شما میتوانید با اطمینان خاطر در بازار مالی گشت بزنید و ابزار لازم را برای تحقیق دقیق در مورد مواردی مانند وام، کارت های اعتباری و فرصتهای سرمایهگذاری در اختیار داشته باشید. در ادامه برای روشنتر این مفهوم به بررسی چیستی و ارائه تعریف دقیق آن پرداخته و اصول مهم آن را هم بررسی کردهایم.
داشتن دانش اولیه مالی به افراد کمک میکند تا با مسئولیتپذیری راجع به درآمد و دخل و خرج خود تصمیم بگیرند. دانش مالی اغلب به افراد میآموزد که چگونه تصمیمات عمده مالی بگیرند. علاوه بر این، انضباط مالی و توانایی مالی را افزایش می دهد. این امر منجر به تغییرات عمده ای در سبک زندگی مانند پس انداز و سرمایهگذاری منظم، مدیریت بدهیها و تحقق اهداف زندگی خواهد شد.
علاوه بر این، اهمیت دانش مالی در وهله بعد خود را آنجایی نشان میدهد که سلامت مالی فرد را تضمین میکند و همچنین از افراد در برابر تقلبهای مالی محافظت می کند. فقدان این مهارتها منجر به بیسوادی مالی میشود. بیسوادی مالی منجر به عدم تطابق بودجه، هزینه کردن بیشتر از درآمد، انباشت بدهیها، کاهش اعتبار فرد، قربانی تقلبهای مالی شدن و سایر عواقب منفی میشود.
علاوه بر موارد فوق اهمیت سواد مالی شخصی از این جهت نیز قابل توجه است که فرد را به دانش و مهارت مدیریت موثر پول مجهز میکند. بدون این مهارت، اقدامات و تصمیماتی که شخص در رابطه با پسانداز و سرمایهگذاری اتخاذ میکند، پایه و اساس محکمی ندارند. دانش مالی به درک بهتر مفاهیم مالی کمک میکند و فرد را قادر میسازد تا امور مالی خود را به طور کارآمد مدیریت کند. علاوه بر این، به مدیریت موثر پول، تصمیمگیری مالی و دستیابی به ثبات مالی کمک میکند. علاوه بر این استراتژیهای مختلف را فراهم میکند که برای رشد و موفقیت مالی ضروری است.
در همین رابطه همراه با آقای کمیل رودی، مدیر آکادمی هوش مالی، در برنامه ی امروز به گفتگو پرداختیم. ایشان ضمن اشاره به ضرورت های داشتن سواد مالی به بررسی معیار های آن پرداختند و در پیان توصیه هایی برای فعالین بازارهای مالی بیان نمودند