گزارش هفتگی صندوق های بورسی | 13 آبان 1400
ارزش معاملات صندوقهای بورسی در هفته منتهی به 5 آبان 1400، به 52 هزار و 760 میلیارد ریال رسیده و نسبت به هفته قبلتر، حدود یک درصد افزایش داشته است. این در حالیست که حجم معاملات این گروه با افت 25.5 درصدی مواجه بوده است. در ادامه با ما همراه باشید تا به جزییات بیشتری از عملکرد صندوقهای بورسی بپردازیم.
مقایسه صندوقهای بورسی با شاخصهای بازار:
در حالی که شاخص کل در هفته گذشته کمتر از یک درصد رشد داشته، صندوقهای بورسی کشاورزی تا 7 درصد بازدهی مثبت را ثبت کردهاند. این گروه در هفته قبلتر نیز با ثبت میانگین 17 درصدی، توانسته بود حدود 20 درصد بازدهی بیشتر نسبت به شاخص کل به ارمغان بیاورد.
سایر گروهها نیز عملکردی مشابه با شاخص کل داشتهاند. تنها گروه صندوقهای طلا است که با کسب بازدهی منفی، حدود 0.35 درصد ضعیفتر از شاخص کل عمل کرده است. از طرفی شاخص هموزن با افت نیم درصدی، کمترین بازدهی را در مقایسه با گروههای بورسی بدست آورده است.
عملکرد صندوقهای سهامی:
بازدهی نمادها در این گروه، در یک بازده 7 درصدی از منفی 2 تا مثبت 5 درصد متغیر بوده است. نماد «ثهام» با منفی 2 درصد کمبازدهترین و نماد «پالایش» با حدود 5 درصد، پربازدهترین نمادها در هفته گذشته بودهاند.
در این بین بازدهی نمادهای «پالایش»، «مدیر»، «دارایکم»، «فیروزه»، «آوا»، «کاردان»، «وبازار»، «زرین»، «پادا» و «الماس» نسبت به هفته گذشته نوسان بیشتری داشتهاند. نماد «دارایکم» با 10 واحد افزایش، از بازدهی منفی 6.7 درصد به بازدهی مثبت 3.2 درصد رسیده و بیشترین رشد را از آن خود کرده است. نماد «فراز» نیز که در دو هفته قبلتر بازدهی 0.01 درصدی خود را حفظ کرده بود، در هفته گذشته با ثبت عدد 0.04 درصد کمترین رشد دو هفتهای را ثبت کرده است.
از طرفی رنگ نارنجی حباب صندوقهای سهامی را نشان میدهد. تمامی صندوقها به جز نماد «فراز» دارای حباب منفی بوده و کمتر از ارزش ذاتی خود معامله میشوند.
عملکرد صندوقهای درآمد ثابت:
همانطور که نمودار زیر نشان میدهد، تمامی صندوقهای درآمد ثابت بازدهی کمتر از یک درصدی داشتهاند. نماد «دارا» با 2.5 واحد افزایش نسبت به هفته قبلتر و ثبت عدد 0.62 درصد پربازدهترین و نماد «صایند» کمبازدهترین صندوقهای این گروه بودهاند. همینطور نماد «سخند» با 0.83 واحد افت نسبت به هفته قبلتر، از بازدهی 1.2 به 0.37 درصد رسیده و بیشترین افت در بازدهی را ثبت کرده است.
نمودار زیر درصد سهام پرتفوی صندوقهای درآمد ثابت را به عنوان معیاری برای مقایسه ریسک آنها نشان میدهد. از این منظر، صندوق «تصمیم» با اختصاص 26 درصد از سبد خود به سهام، پرریسکترین و صندوق «ثبات» با خالی کردن سبد خود از سهام، کمریسکترین نمادهای این گروه هستند.
تغییر میزان ریسک در صندوقهای درآمد ثابت به ندرت مشاهده میشود. در هفته گذشته نیز، عموم صندوقها تغییر چندانی در این خصوص نداشتهاند. تنها نماد «ارمغان» با رشد 10 واحدی، ریسک خود را نسبت به هفته قبلتر افزایش داده و از عدد 4.7 درصدی به 14.7 درصدی رسیده است.
عملکرد صندوقهای مختلط:
در این گروه نماد «آسام» ریسک و بازدهی بیشتر اما حباب کمتری نسبت به نماد «صنوین» داشته است. هر دو نماد تغییر خاصی در میزان سهام سبد خود نداشته و حدود نیمی از آن را به سهام اختصاص دادهاند.
عملکرد صندوقهای کشاورزی:
همانطور که در ابتدا گفتیم، این گروه پربازدهترین گروه صندوقهای بورسی در هفته گذشته بوده است. نماد «نهال» نه تنها بیشترین بازدهی را در این گروه، بلکه بین تمام صندوقهای بورسی کسب کرده است. البته باید به این نکته توجه کرد که وزن سهام در پرتفوی صندوق «طلای سرخ نوویرا» کمی بیشتر از صندوق «گروه زعفران سحرخیز» است. بنابراین نماد «نهال» از این منظر، کمی پرریسکتر از نماد «سحرخیز» میباشد.
عملکرد صندوقهای طلا:
اکثر نمادهای این گروه نسبت به هفته قبلتر، حدود 2 درصد افت در بازدهی داشتهاند. در هفته گذشته نیز نماد «زر» پربازدهترین و نماد «کهربا» کمبازدهترین عضو این گروه بودهاند.
همچنین از نظر ریسک، نماد «کهربا» تقریبا تمام سبد خود را به سهام اختصاص داده و پرریسکترین و نماد «زر» کمریسکترین نمادهای این گروه بودهاند. اگرچه مقدار ریسک در دو هفته قبل برای این گروه تغییر چندانی نداشته است.
ارزش معاملات صندوقهای بورسی در هفته منتهی به 5 آبان 1400، به 52 هزار و 760 میلیارد ریال رسیده و نسبت به هفته قبلتر، حدود یک درصد افزایش داشته است. این در حالیست که حجم معاملات این گروه با افت 25.5 درصدی مواجه بوده است. در ادامه با ما همراه باشید تا به جزییات بیشتری از عملکرد صندوقهای بورسی بپردازیم.