کریپتوکست | بیت کوین بر سر دوراهی

در طی هفت روز گذشته بیت کوین پس از چندین هفته، اوضاع نسبتاً مساعدی را تجربه کرد و قیمت توانست با حفظ حمایت 35000 دلار، به شکل محافظهکارانهای تا زیر مقاومت 38000 دلار پیشروی کند.
صعود بیت کوین در طی یک هفته گذشته در قالب الگوهای کمرمق دوجی انجام شده و این نشاندهنده عدم اطمینان معامله گران از سقوط یا افزایش در قیمتها است. این بلاتکلیفی را میتوان در بازار آتی ارزهای دیجیتال هم مشاهده کرد. در طول این هفته حجم معاملات فیوچرز به شدت پایین بود و حجم معاملات لیکویید شده روزانه زیر 500 میلیون دلار قرار داشت. نسبت معاملات لانگ به شورت باز در صرافیها هم در محدوده عدد یک قرار داشت که این نشاندهنده این است که هنوز معامله گران نمیتوانند با اطمینان درباره ادامه ریزش در قیمتها یا اتمام آن تصمیم گیری کنند.
با وجودی که در هفته گذشته انتظار میرفت بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را افزایش دهد اما تغییر ناگهانی موضع فدرال رزرو مبنی بر ثابت ماندن نرخ بهره، به نفع ارزهای دیجیتال و بورس تمام شد. در طی این خبر قیمت بیت کوین برای مدت کوتاهی تا نزدیک به 39000 دلار صعود کرد و فدرال رزرو در بیانیه پس از نشست خود اعلام کرد که ممکن است نرخ بهره در اواسط ماه مارس افزایش یابد، اما در حال حاضر زمانبندی دقیقی وجود ندارد.
استراتژیستهای گلدمن ساکس این هفته طی یادداشتی که توسط بلومبرگ منتشر شد، نوشتند: افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال میتواند یک شمشیر دو لبه باشد. با وجود اینکه این اتفاق میتواند ارزش ارزهای دیجیتال را افزایش دهد، اما احتمالاً همبستگی آنها را با سایر متغیرهای بازار مالی را نیز افزایش میدهد و این میتواند باعث تحریک پذیری بیشتر ارزهای دیجیتال از بازارهای دیگر شود.
مثال این اتفاق را میتوان در طی افزایش ناآرامی ها در اوکراین دید. با افزایش احتمال حمله روسیه به اوکراین و وقوع جنگ در منطقه با دخالت آمریکا و ناتو، موجی از ترس در بازارهای مالی به راه افتاده که گریبان بیت کوین را نیز گرفته است و میتوان آن را یکی از عوامل عدم اتمام فاز اصلاحی در بیت کوین با وجود رسیدن قیمت به نقاط حمایتی حساس دانست.
در همین حال، استفاده از فناوری بلاکچین برای بازآفرینی خدمات مالی سنتی، مثل پروژههای دیفای و توکنهای غیرمثلی (NFT) باعث محبوبیت بیش از پیش این بازار شده همین امر نگرانی گلدمن ساکس پیرامون آینده بازار کریپتو را دوچندان کرده است.
صرافی BOX مستقر در بوستون تأییدیه نظارتی را از کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) دریافت کرد تا به عنوان یک بورس اوراق بهادار مبتنی بر بلاک چین فعالیت کند. تأیید SEC به این صرافی اجازه میدهد تا از فناوری بلاک چین برای تسویه سریعتر در بازارهای سنتی استفاده کند.
قرار است یکی از پروتکلهای مرتبط با پالیگان، بزرگترین بازار مالی جهان یعنی فارکس را به نوعی با اکوسیستم دیفای این شبکه ادغام کند. این ادغام میتواند تحولی عظیم در حوزه ارزهای دیجیتال باشد و علاقهمندان به بازار فارکس را با این صنعت درگیر کند.
در یک اتفاق جالب سناتور ایالت آریزونا لایحهای را برای تبدیل بیت کوین به ارز قانونی در این ایالت ارائه کرده است. این لایحه باید در مجلس سنا و مجلس ایالت آریزونا تصویب شود تا فرماندار داگ دوسی(Doug Ducey)، بتواند آن را امضا و تبدیل به قانون کند. البته دان هافینز(Don Huffines)، سیاست مدار جمهوریخواه و نامزد فعلی فرمانداری تگزاس هم، اخیراً گفته که در صورت انتخاب شدن، بیتکوین را به ارز قانونی تبدیل خواهد کرد
شرکت دولتی برق قزاقستان که دومین میزبان ماینرهای جهان است اعلام کرد عرضه برق به استخراج کنندگان ارز دیجیتال را حداقل تا پایان ژانویه قطع میکند .و در آن سوی دنیا کریستوف دی بوکلیر (Christophe De Beukelaer)، نماینده پارلمان بروکسل، اولین سیاستمدار اروپایی است که حقوق خود را به بیت کوین دریافت میکند.
بعد از ورود رسمی شرکت فیسبوک به دنیای متاورس و حتی تغییر نام آن، مدیرعامل اپل هم اعلام کرد که پتانسیل قابل توجهی در فضای متاورس میبیند و در حال سرمایه گذاری در این فضا است. حساب رسمی توییتر Shiba Inu راه اندازی یک پروژه متاورس را اعلام کرده است که حول اکوسیستم شیبا متمرکز خواهد شد. شرکتهای بزرگی مانند والمارت و نایک اکنون در حال ورود به این حوزه هستند و بلومبرگ تخمین زده است که بازار متاورس در نهایت میتواند به 800 میلیارد دلار برسد.
به هر حال بازار ارزهای دیجیتال در یک بلاتکلیفی به سر میبرد و از دید تکنیکالی تا زمانی که بیت کوین نتوانسته محدوده 38000 دلار را پشت سر بگذارد نمیتوان از اتمام فاز اصلاحی در قیمت، اطمینان داشت.