تحلیل بنیادی اقتصاد آمریکا، برخلاف انتظارها چرا شاخص دلار ریزش نمی کند؟

تحلیل بنیادی دلار آمریکا
درحالیکه در ده ماه گذشته شاهد سقوط ادامه دار شاخص دلار آمریکا بودیم، نوسانات هفته گذشته نشان دادند که در چه شرایطی دلار آمریکا تقویت خواهد شد. وقتی نوسانات تشدید میشوند و جریانات ریسک گریزی همه بازارها را در بر میگیرد، سرمایهگذاران به سمت اوراق خزانهداری آمریکا هجوم میبرند. هفته گذشته شاخص VIX بالاترین جهش یک روزه در سه سال اخیر را ثبت کرد. این شاخص نشانگر میزان ترس سرمایهگذاران بازار سهام آمریکاست.
جریانات ریسک گریزی از اوراق خزانهداری و دلار آمریکا حمایت کردند. همچنین از ابتدای سال ۲۰۲۱ شاهد تشکیل کف قیمتی در شاخص دلار آمریکا هستیم. شاخص دلار آمریکا در حالی به دنبال تشکیل کف قیمتی است که شاخصهای سهام داوجونز (Dow Jones)، S&P ۵۰۰ و نزدک (NASDAQ) در این مدت رشد کردهاند. دلیل کف سازی شاخص دلار آمریکا تغییرات نرخ بازدهی اوراق خزانهداری است. بازار مدتی است که به تغییرات نرخ بازدهی اوراق خزانهداری تمرکز کرده است. بسته مالی جدیدی که بایدن معرفی کرده، باعث افزایش نرخ بازدهی اوراق خزانهداری شده بود.
بالا رفتن بازدهی اوراق خزانهداری و خروج تدریجی فدرال رزرو از سیاستهای انبساطی پولی میتواند به نفع دلار آمریکا تمام شود. به همین دلیل است که فعلاً شاخص دلار آمریکا توانسته موقعیت خود را حفظ کند.
هنوز معلوم نیست که بسته مالی ۱٫۹ تریلیون دلاری بایدن تا اواسط ماه مارس تصویب می شود یا خیر؟ شاید حجم این بسته هم تغییر کند. این یعنی شاید در میانمدت سرمایهگذاران نا امید شوند. در این میان ورود سرمایهگذاران خرد به سهام شرکتهایی که اخیراً توسط صندوقهای سرمایهگذاری فروخته شدهاند (Short Sell یا فروش استقراض) زیان سنگینی را به صندوقهای سرمایهگذاری وارد کرده که شاید باعث ورشکستگی آنها شود. ورشکستگی صندوقهای بزرگ سرمایهگذاری میتواند به بحران مالی جدیدی در آمریکا تبدیل شود. این هفته باید معامله گران دلار آمریکا علاوه بر زیر نظر گرفتن نوسانات سهام شرکتهای GME و AMC، به شاخصهای اقتصادی آمریکا هم توجه داشته باشند.

تحلیل تکنیکال شاخص دلار
در نمودار زیر میبینید که بعد تکنیکال با اخبار بنیادی همخوانی دارد و پس از یک الگوی کنج نمودار قیمت قصد دارد از سقف شکست صورت دهد و در تایم فریم های پایین تر نیز یک الگوی سروشانه در کف تشکیل شده که در صورت عمل میتواند تا سطوح 92 و 94 واحد رشد نماید. سطوح حمایتی مهم نمودار نیز اعداد 88 و 86.5 واحد است که در صورت ریزش به زیر این سطوح میتوان ادامه روند نزولی را برای دلار آمریکا متصور بود.