نکات مورداختلاف که مانع توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم اسرائیل می‌شود!

نکات مورداختلاف که مانع توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم اسرائیل می‌شود!
خلاصه اخبار

منابع آگاه از روند مذاکرات آتش‌بس میان حماس و رژیم اسرائیل، از نکات مورداختلاف که مانع حصول توافق می‌شود، پرده برداشتند.

العالم ـ فلسطین اشغالی

برخی منابع آگاه از مذاکرات آتش‌بس و مبادله اسرا میان جنبش حماس و رژیم اشغالگر روز گذشته در گفتگو با «العربی الجدید» تاکید کردند که سفر ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به دوحه در راستای تلاش برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها و اعمال فشار به منظور حل اختلافات صورت گرفته است.

این منابع از نکات مورد اختلاف که مانعی بر سر دستیابی به توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم اسرائیل هستند؛ پرده برداشتند. براساس این گزارش نکات مورد اختلاف به شرح زیر می باشد:

1ـ اصرار حماس بر درج عبارت صریح «پایان یافتن جنگ» پس از اتمام مرحله سوم توافق

به گفته این منابع، اصرار حماس بر اضافه‌کردن یک عبارت صریح که به طور مستقیم بر «پایان یافتن جنگ» پس از پایان مرحله سوم توافق آتش‌بس تاکید دارد، از مهمترین نکات مورداختلاف است؛ زیرا طرف اسرائیلی تا این لحظه با این امر مخالفت کرده و پیشنهاد می‌کند که عبارت «پایان عملیات نظامی» قید شود؛ مسئله‌ای که حماس با آن مخالفت می‌کند.

2. اصرار رژیم اسرائیل بر برخورداری از حق اعتراض به آزادی 70 اسیر فلسطینی بدون ذکر دلیل

یکی دیگر از موارد مورداختلاف به «وتوی اسرائیل» درباره لیست اسرای فلسطینی که حماس خواستار آزادی آنهاست، مرتبط می‌شود. این لیست نام 250 اسیر فلسطینی در زندان‌های صهیونیست را شامل می‌شود.

هیئت مذاکره‌کننده اسرائیلی شرط گذاشته است که «اسرائیل» می‌تواند بدون ذکر دلیل، به آزادی 70 اسیر فلسطینی که دارای محکومیت‌های طولانی هستند، اعتراض کند بدون آنکه این امر به فروپاشی توافق و یا خروج حماس از توافق منجر شود. جنبش حماس اما با این تعداد مخالفت کرده است.

از سوی دیگر هئیت فنی آمریکا که در این مذاکرات مشارکت دارد، پیشنهاد داده است تا این تعداد به 50 نفر تقلیل یابد؛ اما هنوز این مساله قطعی نشده است. همچنین پیشنهادی مبنی بر تبعید تمام اسرای آزادشده فلسطین به خارج از اراضی اشغالی وجود دارد.

3. نقاط استقرار ارتش اشغالگر در گذرگاه رفح پس از عقب‌نشینی از آن

این منابع تاکید کردند که به رغم توافق طرفین (حماس و کابینه رژیم اشغالگر) بر عقب‌نشینی کامل ارتش صهیونیستی از گذرگاه رفح، اما در خصوص برخی مناطقی که رژیم اسرائیل اصرار دارد در آنها مستقر باشد، اختلاف وجود دارد. از جمله این مناطق، مراکز برخی شهرها و محور صلاح الدین یا فیلادلفیا است. رژیم اسرائیل با آغاز عقب‌نشینی از مراکز شهرها موافقت کرده است اما درخصوص استقرار در برخی مناطق دیگر همچنان اختلاف وجود دارد.

4. اختلاف‌نظر درباره آزادی تردد میان شمال تا جنوب باریکه غزه

برخی اختلاف‌نظرها درباره آزادی تردد میان شمال و جنوب باریکه غزه وجود دارد. هیئت مذاکره‌کننده صهیونیستی تاکید کرده که ارتش این رژیم اجازه آزادی کامل تردد فلسطینیان میان شمال تا جنوب باریکه را می‌دهد؛ اما به اعمال محدودیتها و بازرسی هنگام تردد از شمال تا جنوب باریکه غزه اصرار و پافشاری دارد؛ مساله‌ای که حماس به آن اعتراض کرده و خواستار آزادی کامل تردد است.

یک منبع آگاه مصری گفت که از آغاز مذاکرات میان حماس و رژیم اسرائیل در مراحل مختلف پس از پایان آتش‌بس در سال گذشته، اختلافات فعلی کمترین اختلافات به شمار می‌آیند.

وی تاکید کرد که رهبری حماس و میانجیگران احساس می‌کنند که این بار دولت فعلی و دولت منتخب آمریکا بسیار جدی خواهان توافق آتش‌بس تا پایان سال جاری هستند. حماس و میانجیگران برای نخستین بار احساس می‌کنند که واشنگتن فشارهای جدی علیه تل‌آویو برای حصول توافق اعمال می‌کند و این فشارها بر طرفین (حماس و رژیم اسرائیل) اعمال می‌شود؛ برخلاف گذشته که فشارها فقط بر یک طرف اعمال می‌شد.

منبع: العالم

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *