تحریمهای یک جانبه؛ مصداق بیاعتباری ادعاهای آمریکا و انگلیس در موضوع حقوق بشر
معاون قضایی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: آمریکا خود را مدعی حقوق بشر معرفی می کند ولی در برابر پایمال شدن حقوق بشر در نقاط مختلف سکوت می کنند که در این ارتباط میتوان به بی توجهی آنها به جنایتهای رژیم صهیونسیتی در غزه و لبنان اشاره کرد .
به گزارش ایسنا، «خسرو حکیمی» در نشست تبیین و انتشار «گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس» گفت: حقوق بشر تا جایی برای کشورهای غربی از جمله آمریکا مهم است که ذره ای از منافع آنها در خطر قرار نگیرد.
وی با اعتقاد بر این که «آمریکا بزرگترین تهدید برای حقوق بشر است»، گفت: زنان و کودکان بیشترین جانباختگان در جنایتهای رژیم صهیونسیتی غزه و لبنان هستند و در واقع فراموش شدگان حقوق بشر غربی زنان و خانوادهها هستند.
معاون قضایی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد: تحریم های یک جانبه آمریکا علیه کشورها اقدامی ضد حقوق بشر است که افراد جامعه به خصوص کودکان ، زنان و افراد سالخورده را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
به گزارش ایسنا ، در ادامه این نشست «احمدی» یکی از اعضای اداره حقوق بشر وزارت خارجه سرفصل های گزارش وضعیت حقوق بشر در 2 کشور آمریکا و انگلیس را تشریح کرد و گفت: گزارش وضعیت حقوق بشر در این 2 کشور به صورت جداگانه تهیه شده است و این تکلیف قانونی است که از سوی مجلس به وزارت خارجه محول شده است.
وی با بیان اینکه «این گزارش دارای ترجمه انگلیسی و فارسی است و از تاریخ سپتامبر 2023 تا سپتامبر سال جاری میلادی را در برگرفته است» اظهار کرد: این گزارش دارای سه سرفصل است که یکی از سرفصلهای مهم آن موضوع نژادپرستی است.
وی افزود : سالانه هزار رنگین پوست قربانی خشونت پلیس در آمریکا هستند.
احمدی افزود : اقدام 2 کشور آمریکا و انگلیس در اعمال تحریمهای یک جانبه یکی دیگر از مصادیق بی اعتباری ادعاهای آنها در موضوع حقوق بشر است.
وی گفت: نوع عملکرد این2 کشور در موضوع جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان هم نمونه دیگری از رفتار متناقض آنها در ارتباط با مسئله حقوق بشر است.
مدیر کل آمریکای وزارت امور خارجه نیز در این نشست که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: این گزارش بر اساس یافتههای دقیق تهیه شده و در واقع تلاش شده که براساس یک رویکرد مستقل گزارش جامعی در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در این 2 کشور تهیه شود.
«عیسی کاملی» با بیان این که «این گزارش در سالی تهیه شده است که شاهد نقض گسترده حقوق بشر مردم لبنان و غزه از سوی رژیم صهیونسیتی با حمایت برخی از کشورها از جمله انگلیس و آمریکا هستیم» گفت: این حوادث ادعاهای آمریکا و انگلیس در مورد حقوق بشر را در معرض آزمون جدی قرار داد.
در این نشست «محسن عمادی»، معاون و دستیار مدیرکل اداره حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه نیز در سخنانی گفت: وضعیت قربانیان نقض حقوق بشر در کشورهای غربی به دلیل نفوذهای سیاسی آنان به اندازه کافی مورد توجه قرار نمیگیرد و وظیفه ما است که صدایی را از این قربانیان منتشر کنیم.
وی افزود: این کشورهای غربی علیرغم ادعاهای خود در سطح بینالمللی مبنی بر ایجاد نظم مبتنی بر حقوق بشر، شاهدیم که در سیاست داخلی به سمت ناسیونالیسم افراطی بیگانه ستیز حرکت کردهاند . احزاب پوپولیست افراطی در این کشورها قدرت گرفتهاند که این موضوع به تبعیض قومی و نژادی منجر شده است.
عمادی گفت: ما در گزارش سعی کردیم نقض حقوق بشر را در 2 کشور آمریکا و انگلیس نشان دهیم. کشورهای غربی عمدتا به توجیهات منافع استراتژیک و اقتصادی، حقوق بشر را به راحتی نادیده میگیرند.
معاون مدیرکل حقوق بشر قوه قضاییه گفت: این کشورها آشکارا از نقض حقوق بشر متحدان خود هم چشم پوشی می کنند و دورویی یکی از سیاستهای این کشورهای مدعی است.
وی در ادامه با اشاره به ادعای گنجاندن حقوق بشر توسط کشورهای غربی در سیاست خودشان تصریح کرد: آنان بین دوستان و کشورهای متحد خودشان با کشورهای دیگر تفاوت قائل میشوند و این شاخص به ما نشان میدهد در کشورهای غربی مفاهیم والای حقوق بشری جایی ندارد بلکه یک ابزار در سیاست خارجی آنان است.
عمادی تصریح کرد: بحث تحریمهای یکجانبه که یکی از نمونههای نقض حقوق بشر است در گزارش ما آورده شده است. این تحریمها در حقوق بینالملل غیرقانونی است. تحریمها همچنین منجر به نقض حق حیات شهروندان عادی به ویژه کودکان و زنان میشود و خانم دوهان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور تحریمها در سفرش به تهران مواردی متعددی از این نقض حقها به واسطه تحریم های یکجانبه را گزارش کردند.
وی تاکید کرد: باید کشورهای اعمال کننده این تحریم های یکجانبه در مجامع بینالمللی پاسخگو باشند.
منبع: ایسنا