مقام آمریکایی: مجوز استفاده از موشک‌های «اتکمز» توسط اوکراین، به نفع ترامپ است

مقام آمریکایی: مجوز استفاده از موشک‌های «اتکمز» توسط اوکراین، به نفع ترامپ است
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- یک مقام پیشین دولت آمریکا مجوز دولت «جو بایدن» به کی‌یف برای استفاده از موشک‌های اتکمز با هدف حمله به خاک روسیه را به نفع «دونالد ترامپ» دانست.

به گزارش روز شنبه ایرنا از نشریه نیوزویک، کیث کلاگ ژنرال بازنشسته آمریکایی تصمیم بایدن برای ارائه مجوز استفاده از موشک های دوربرد ATACMS به اوکراین برای هدف قرار دادن خاک روسیه را به نفع ترامپ دانست.

بایدن هفته گذشته تصمیم خود برای ارائه مجوز یاد شده را به اوکراین اعلام کرد؛ تصمیمی که به نوشته بسیاری از رسانه‌های آمریکایی، نشانگر تغییر قابل توجه در سیاست واشنگتن نسبت به جنگ جاری در اروپای شرقی است. این تصمیم با محکومیت چندین متحد ترامپ از جمله مارجوری تیلور گرین نماینده جورجیا و پسر ترامپ روبرو شد.

پس از این تصمیم، دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز چنین مجوزی را سبب تشدید تنش‌ها و تعمیق دخالت واشنگتن در جنگ جاری دانست.

کلاگ که در دولت پیشین آمریکا سمت مشاور امنیت ملی مایک پنس معاون وقت رئیس‌جمهوری را برعهده داشت، در گفت‌وگو با فاکس نیوز، این اقدام را فرصتی برای ترامپ ارزیابی کرد.

وی تشریح کرد: بایدن با این کار، اهرم بیشتری را در اختیار ترامپ قرار داده است. حالا رئیس جمهوری منتخب می‌تواند از این موضوع عقب نشینی کند و یا هرکاری که خواست انجام دهد.

این مقام پیشین واشنگتن اضافه کرد که تصمیم بایدن اساسا اختیار عمل بیشتری به ترامپ برای فاصله گرفتن از آن می دهد. وی در عین حال خاطرنشان کرد: «این مجوز باید خیلی وقت پیش داده می شد و آنها باید یک سال پیش این کار را انجام می دادند. زیرا شما در جنگی نیستید که بتوانید به دشمن پناه بدهید. اگر می خواهید بجنگید، اما دولت واشنگتن در واقع دست از حمایت از ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین برای جنگیدن در شرایطی که از خیلی وقت پیش می‌توانست انجام دهد، برداشته بود».

این ژنرال بازنشسته سپس با تاکید دوباره بر این نکته که تصمیم فوق باید خیلی وقت پیش گرفته می‌شد، خاطرنشان کرد: زلنسکی در تابستان گذشته مزایایی در دست داشت که حالا ندارد.

سیستم موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا با عنوان «اتکمز» (ATACMS) که در طول جنگ سرد توسعه یافته، نوعی سلاح است که برای تجهیز ارتش ایالات متحده با هدف قابلیت‌های حمله دوربرد طراحی شده است. این موشک‌ها معمولا با استفاده از سامانه‌های موشکی توپخانه هیمارس پرتاب می‌شوند.

موشک‌های یاد شده پیش از فرود می توانند با سرعتی باورنکردنی به ارتفاعات بالا رفته و رهگیری را بسیار دشوار سازند و با برد 190 مایلی (305.775 کیلیومتری) می توانند به عمق خاک دشمن حمله کنند.

در پی ارائه این مجوز به کی‌یف، اوکراین روز سه‌شنبه هفته گذشته برای نخستین بار از این نوع موشک برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد. بر اساس گزارش رسانه‌های اوکراینی، این موشک ها به یک مرکز نگهداری مهمات در نزدیکی شهر «کاراچف» در غرب روسیه، در فاصله بیش از 70 مایلی (112.654 کیلومتر) مرز اوکراین اصابت کرد.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *