حمایت مالی سوئد از تولید موشکهای دوربرد و پهپادهای اوکراینی
تهران – ایرنا – سوئد روز جمعه اعلام کرد از تولید داخلی موشکهای دوربرد و پهپادهای اوکراین جهت استفاده در جنگ علیه روسیه حمایت مالی خواهد کرد.
به گزارش بامداد شنبه ایرنا از «سی ان ان»، این تصمیم طی جلسه مطبوعاتی مشترک پال جانسون وزیر دفاع سوئد و رستم اومروف همتای اوکراینی او در کاخ کارلبرگ در استکهلم اعلام شد.
جانسون با بیان اینکه تامین مالی تولید موشک در اوکراین مانند اقدام دانمارک خواهد بود، افزود: هدف ما هدایت منابع مالی به صنایع دفاعی اوکراین است تا آنها بتوانند سامانههای تسلیحاتی بومی بیشتری بسازند.
دانمارک اخیراً یک سرمایه گذاری قابل توجه چند میلیون دلاری برای تقویت صنعت دفاعی داخلی اوکراین به ویژه برای افزایش قابلیت های تولید پهپاد و موشک این کشور اعلام کرده است.
وزیر دفاع سوئد با تاکید تعهد کشورش به همکاری با شرکا و متحدانش برای توسعه بیشتر و افزایش توانمندی های دوربرد کی یف، گفت که اوکراین «باید ابزارهای موجود» برای دفاع از خود را داشته باشد.
او در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: “اوکراین از حق دفاع از خود مطابق با قوانین بین المللی استفاده می کند. حمایت از اوکراین تشدید نشده است.”
وزیر دفاع اوکراین نیز این تصمیم سوئد را تایید کرد و گفت که این گام دیگری در جهت تقویت توان دفاعی اوکراین است و نشان دهنده اعتماد شرکای این کشور به ظرفیت نظامی-صنعتی اوکراین است.
عمروف خاطرنشان کرد که وزرای دفاع دو کشور همچنین در مورد طرح کمک مالی به اوکراین برای سال آینده گفتگو کردند.
وی افزود که دو طرف در تلاش هستند تا اطمینان حاصل کنند که این کمک ها افزایش می یابد و نیازهای واقعی حامیان اوکراین را برآورده می کند.
به گزارش ایرنا , پیش از این یهور چرنف رئیس هیات دائمی اوکراین در مجمع پارلمانی ناتو با بیان این ادعا که برخی از موشکهای ساخت این کشور بیشتر مورد آزمایش قرار گرفتهاند، اعتراف کرد که با این حال آنها در تهیه قطعات مورد نیاز برای تولید موشکهای جنگی با مشکلاتی مواجه هستند.
به نوشته اوکراین اینفو، زلنسکی در اواخر ماه آگوست از اولین استفاده موفقیتآمیز از موشک پهپادی پالیانیتسیا (Palianytsia) خبر داد. این سلاح دوربرد که به صورت ترکیبی از موشک و پهپاد توسط صنایع دفاعی اوکراین ابداع شده، به کییف اجازه میدهد بدون نیاز به اخذ مجوز از متحدان غربی خود به اهدافی در عمق خاک روسیه حمله کند.
به دنبال صدور مجوز جو بایدن به کییف مبنی بر استفاده از موشک های دوربرد آمریکایی به عمق خاک روسیه و به دنبال آن شلیک موشک های «سایه توفان» انگلیس، مسکو به آن واکنش نشان داد.
کی یف در مورخ یکم آبان ماه 1403 مدعی شد که روسیه با شلیک یک موشک بالستیک قارهپیما به شهر «دنیپرو» حمله کرده است.
در همین حال دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در اظهاراتی با اشاره به استفاده روسیه از موشک مافوق صوت برای حمله به تاسیسات نظامی – صنعتی اوکراین تاکید کرد: مسکو موظف به اطلاعرسانی پیش از پرتاب موشک میانبرد نیست.
تصمیم بایدن در دادن مجوز به کی یف برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه با موشک های دوبرد آمریکایی، انتقاد دولت اسلواکی از وی را به دنبال داشت.
«رابرت فیکو» (Robert Fico) نخست وزیر اسلواکی در جریان مصاحبه با رادیو و تلویزیون صربستان گفت: تشدید تنش ها با این تصمیم بایدن تکان دهنده بوده و به واقع چنین موضوعی، دیگر جایی در جهان امروز ندارد.
نخست وزیر اسلواکی در این مصاحبه به صراحت تصمیم بایدن را نوعی سنگ اندازی در مسیر مذاکرات دولت پس از خود با مسکو دانست.
فیکو در این خصوص گفت: میتوان تصمیم بایدن را اینگونه تفسیر کرد که دولت وی تلاش دارد تا مذاکرات بالقوه ای که قرار است توسط رئیس جمهوری جدید آمریکا (دونالد ترامپ با روسیه) صورت گیرد را پیچیده سازد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، طی روزهای اخیر و پیش از این حملات، دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد. این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.
منبع: ایرنا