پوتین: اختلافات روسیه و آمریکا همچان پابرجاست

پوتین: اختلافات روسیه و آمریکا همچان پابرجاست

به گزارش سیگنال به نقل از شبکه خبر، به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

به نقل از ایرنا از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین روز چهارشنبه در نشست مجازی «مجمع اقتصادی داووس» به گفت و گوی تلفنی روز گذشته خود با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد که در آن مکالمه دو طرف درخصوص تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی یا استارت-2 گفتگو کردند.

وی در مورد توافق دو طرف برای تمدید پیمان استارت جدید اشاره و اظهار داشت: بدون شک این گامی در مسیر درست است. با این وجود اختلافات بین دو کشور باقی مانده است که مانند چرخه‌ای ادامه دارد.

پیمان استارت 2 یا استارت جدید برای کاهش تسلیحات هسته‌ای دو جانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد.

باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال 2010 در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه طبق این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و 550 کلاهک مستقر کنند، حدود 30 درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال 2002 قید شد. نخستین پیمان سال 1991 منعقد شد و سال 2009 منقضی شد.

اعتبار استارت-2 پنجم ماه فوریه سال 2021 (17 بهمن) بسر می‌رسد.

پوتین در ادامه سخنان خود در نشست مجازی داووس گفت: همانطور که معلوم است ناتوانی و گرایش‌های منفی در حل مسائل در مناسبات بین المللی در قرن بیستم منجر به فاجعه جنگ دوم جهانی شد.

وی افزود: البته هم اکنون چنین بروز مجدد مناقشه بزرگ جهانی ناممکن است و بسیار امیدوارم که چنین حادثه‌ای تکرار نشود. اما تکرار می‌کنم وضعیت ممکن است که غیرقابل پیش بینی و غیرقابل کنترل شود. البته اگر هیچ اقدامی برای جلوگیری از بروز چنین وضعیتی صورت نگیرد.

وی ادامه داد: احتمال برخورد با وقفه بزرگ در توسعه جهانی رخ دهد که پیامد آن مبارزه همه با همه باشد و برای حل اختلافات با جستجوی دشمنان داخلی و خارجی تلاش شود و ارزش‌های سنتی همچون خانواده و آزادی‌های اساسی ازجمله حق انتخاب و مصونیت حریم خصوصی مردم از بین برود.

پوتین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید به رفع نابرابری اجتماعی و همگرایی کشور‌ها در زمینه توسعه پرداخته شود، در این صورت مشکلات مربوط به مهاجرت هم وجود نخواهد داشت.

وی همچنین گفت که جامعه جهانی باید به قره باغ کمک‌های بشردوستانه ارائه دهد.

رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد که باید به صورت مشترک در سطح جهانی با ویروس همه گیر کرونا مبارزه شود.

به گفته پوتین، وضعیت کنونی در سطح جهانی که بر اثر شیوع همه گیر ویروس کرونا بوجود آمده است چالش جدی برای بسیاری بسیاری از کشور‌ها شده است و در شرایط مشکلات اقتصادی و اجتماعی، عوامفریبی و پوپولیسم در بین سیاستمداران کشور‌ها نیز افزایش یافته است.

وی هشدار داد که عدم دسترسی به واکسن کرونا در برخی کشور‌ها می‌تواند به تهدید مشترک جهانی تبدیل شود.