پرداخت وام ازدواج به دانشجویان علوم پزشکی از سر گرفته شد

به گزارش سیگنال به نقل از مهر،

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست مشترک معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور با حضور مدیران ارشد معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و صندوق رفاه دانشجویان این وزارتخانه برگزار شد.

بحث در خصوص مسائل رفاهی دانشجویان علوم پزشکی، بررسی نظام رتبه‌بندی رعد، واکسیناسیون دانشجویان خط مقدم مبارزه با کرونا و وضعیت مالی دانشگاه‌ها از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

در این نشست دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت، مهندس بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه وزارت بهداشت، دکتر سیدعابدین حسینی مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر حسن زائری‌لطف مدیرکل فرهنگی، مهندس رحمان خدابنده‌لو مدیرکل دانشجویی، دکتر سیدروح‌الله محمدعلی‌نژاد عمران رئیس مرکز قرآن و عترت، دکتر وحید صرامی دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان و دکتر بهزاد تدین معاون صندوق رفاه وزارت بهداشت در این مراسم حضور داشتند.

در ادامه این نشست مهندس بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان این‌که دانشجو باید با طیب‌خاطر در دانشگاه حضور داشته باشد، اظهار داشت: با آماده‌سازی زیر ساخت‌های دانشجویی، فرهنگی، رفاهی و معیشتی می‌توان شرایطی را فراهم کرد که آرامش خاطر لازم در میان دانشجویان ایجاد شود. به واقع صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت رسالتی جز توجه به دانشجویان کم‌بضاعت و ایجاد زمینه رشد برای دانشجویان مستعد را در اهداف طراحی شده خود ندارد.

وی ادامه داد: این رسالت به عنوان یک ماموریت اصلی همیشه مد نظر صندوق رفاه بوده و تلاش ما این است که زیرساخت‌هایی خود را در حوزه رفاهی افزایش و برای آرامش دانشجویان تلاش کنیم. در این میان یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کرد و این توجه باید همگانی باشد، نهضت توجه همه جانبه در ابعاد مختلف رفاهی، از لحاظ تسهیلات مالی و وامی، خوابگاه، ورزش و مسائل فرهنگی دانشجویان است که بر این اساس عزم خود را جزم کرده‌ایم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت‌های این صندوق در سال 1399 و آن‌چه در سال 1400 تبیین شده است، اضافه کرد: طی دو سال گذشته ماموریت صندوق رفاه دانشجویان در وزارت بهداشت، ارتقای زیرساخت‌های رفاهی دانشجویان بوده است و در این مسیر رشد خوبی را در مجموعه صندوق رفاه ایجاد کرده‌ایم.

وی گفت: در این میان تلاش کرده‌ایم تا بعد جدیدی را در حوزه‌های برون سازمانی ایجاد کنیم تا همه سازمان‌های وابسته و بالادستی همراه و هم‌هدف انرژی خود را با ما در یک مسیر قرار دهند که این مسیر نیز افزایش منابع وامی دانشجویان بوده است.

پرداخت 350 هزار تومان سرانه وام تحصیلی در سال 1400

این مقام مسؤول در خصوص حوزه سرانه وام دانشجویی، اظهار داشت: در حوزه وام دانشجویی از سال 1398 تاکنون رشد بسیار خوبی اتفاق افتاده است به نحوی که از اعداد 130 هزار تومان در سال 98 به پرداخت 350 هزار تومان سرانه وام تحصیلی دست پیدا کرده‌ایم، که اتفاق بسیار خوبی است. در حوزه وام تحصیلی متاهلان نیز رشدی دو برابری را نسبت به حوزه وام تحصیلی مجردان داشته‌ایم که این موضوع نیز در نوع خود اتفاق مثبتی بود.

وی اضافه کرد: در حوزه وام ودیعه مسکن نیز قدم‌های خوبی برداشته شد به نحوی که از لحاظ کمی و کیفی رشد بسیار بالای دو تا سه برابری را تجربه کرده‌ایم به نحوی که از عدد 20 میلیون تومان به حدود 60 میلیون تومان ارتقاء داشته‌ایم. در این خصوص در صورت مشارکت دانشگاه‌ها قابلیت افزایش تا مبلغ 90 میلیون تومان نیز دیده شده است.

طراحی سه بسته وام ودیعه مسکن متناسب با شهرهای دانشگاه ها

رحیمی به طراحی سه بسته وام ودیعه مسکن در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: مدل اول ویژه دانشگاه‌های مستقر در شهر تهران است که به دلیل شرایط خاص اقتصادی و تامین مسکن در تهران برای دانشجویان دیده شده‌است.

وی افزود: در مدل دوم مراکز استان‌ها، دانشگاه‌ها و دانشکده‌هایی که در این مراکز مستقر هستند قرار گرفته‌اند که برای دانشجویان متاهل وام ودیعه مسکن 50 میلیون تومانی دیده شده است و در مدل سوم وام ودیعه مسکن برای گروه سایر شهرستان‌ها، دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی دیده شده است.

رحیمی درباره افزایش وام دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی، اضافه کرد: رشد سال 1400 در حوزه وام‌های دانشجویی نسبت به سال قبل، قابل‌توجه است و تلاش زیادی شد تا در یک سال گذشته اعداد قابل توجهی را در میزان ردیف‌های وام‌ها قرار دهیم.

وی درباره وام ضروری دانشجویان نیز اظهار داشت: قبل از این هر دانشجو تنها یک بار در طول تحصیل می‌توانست از این وام استفاده کند، که در حال حاضر در ازای هر دو سال و یا هر مقطع دانشجویان می‌توانند از این وام بهره ببرند بر این اساس دانشجویان مقطع کاردانی یک بار، مقطع کارشناسی ارشد دو بار و در مقطع تحصیلات تکمیلی یک بار دیگر می‌توانند از وام تحصیلی 3 میلیون تومانی استفاده کنند.

اختصاص عدد قابل توجهی به وام عتبات

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به ارایه وام عتبات اشاره کرد و گفت: بحث حج و عتبات و خصوصاً پیاده روی اربعین که ترویج گر نهضت و فرهنگ امام حسین علیه السلام است از جمله موضوعات مورد توجه ما بوده است به طوری که بر این اساس وام عتبات ذیل وام ضروری دیده شد و امسال عدد قابل توجهی به این وام اختصاص خواهد یافت.

وی خاطر نشان کرد: در خصوص کمک‌های بلاعوض با توجه به اتفاقاتی که بعضاً برای دانشجویان در خصوص هزینه‌های درمان و دیگر اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی اتفاق می‌افتد، کمک‌های بلاعوض دیده شده است.

وام شهریه بین 5 تا 20 میلیون تومان جهت ارایه هزینه‌های تحصیلی متناسب با مقطع

رحیمی افزود: در بحث وام شهریه با توجه به بند (ج) تبصره 9 قانون بودجه که می‌گوید «مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی را پرداخت کنید»، امسال در هر مقطعی بین 5 تا 20 میلیون تومان جهت ارایه هزینه‌های تحصیلی پیش‌بینی شده است، که این اتفاق برای مجلس و دیوان محاسبات قابل توجه بوده است.

این مقام مسؤول درباره وام ویژه دستیاران گفت: این وام از اولین‌های صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است. اتفاقات اخیر در حوزه رزیدنتی بسیار دردآور و سخت بود اما باید گفت که تنها حوزه‌ای که به نسبت به سایر حوزه‌ها در خصوص دانشجویان دستیاری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برنامه‌های خوب و موفقی داشت و این برنامه‌ها را به مرحله اقدام رسانده است، حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بوده است.

پرداخت وام دستیاری به 20 هزار دستیار

رحیمی اضافه کرد: در بودجه سال 1399 برای اولین بار وام دستیاری دیده شد به نحوی که این وام از عدد 3 میلیارد تومان در سال آغاز و امروز به مبلغ 200 میلیارد تومان رسیده است. سال گذشته این وام به بیش از 11 هزار نفر پرداخت شده و امسال نیز با توجه با تاکیدات مقام وزیر بهداشت در خصوص ارایه وام به تمامی دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی، برنامه‌ریزی خود را برای پرداخت وام دستیاری به 20 هزار نفر دستیاران زحمتکش مشخص کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: دستیارانی که سال 99 موفق به دریافت این وام شدند می‌توانند در سال جدید با همان پرونده سال قبل و همان نظامات جهت دریافت مجدد این وام اقدام کنند و این مبلغ در همان شماره کارت‌های بانکی که ارند، شارژ مجدد خواهد شد. دستیارانی که وام را دریافت نکرده‌اند نیز بر اساس زمان اعلام شده در 31 اردیبهشت ماه جاری جهت ثبت‌نام اقدام و پس از انجام پروسه ثبت‌نام، طی یک تا دو ماه اخیر وام‌های خود را دریافت خواهند کرد.

ثبت نام 3 هزار دستیار برای استفاده از بیمه سلامت و پایه خدمات درمانی

این مقام مسؤول با بیان این‌که نداشتن بیمه سلامت و پایه خدمات درمانی از دیگر مشکلات دستیاران بوده است، گفت: با تلاش‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت و با همراهی معاونت توسعه وزارت بهداشت، سال قبل تفاهم نامه‌ای در این خصوص امضاء شد و تاکنون حدود 3 هزار دانشجو برای استفاده از این بیمه ثبت نام کرده‌اند.

وی افزود: همچنان نیز هر دانشجویی که نیازمند استفاده از بیمه خدمات درمانی و بیمه سلامت است با مراجعه به سایت صندوق رفاه و تنها با تکمیل یک فرم و تیک خوداظهاری می‌تواند مقدمات بیمه شدن خود را فراهم کند و در ادامه این روند آغازی برای رسیدن به دیگر خدمات بیمه‌ای از جمله بیمه تامین اجتماعی و بسته بیمه تکمیلی است.

رحیمی یادآور شد: بسته خدمتی بیمه تکمیلی بسته شده و مذاکرات با سازمان‌های بیمه‌گر نهایی شده است. بسته‌ای که پوشش هزینه‌های بستری، فرانشیز کامل هزینه‌های سرپایی و پوشش هزینه‌های زایمان و ناباروری را با توجه به سن خاص دانشجویان دستیاری و بحث هزینه‌های دندانپزشکی را پیش بینی کرده است که در هفته‌های آتی اعلام نهایی خواهد شد.

ارائه بیمه مسؤولیت مدنی کلیه دانشجویان دستیاری

وی گفت: بیمه مکاتبات لازم بیمه مسؤولیت مدنی نیز انجام شده است و در صورتی که اطلاعات لازم را در این خصوص داشته باشیم می‌توانیم بیمه مسؤولیت مدنی کلیه دانشجویان دستیاری را به صورت متمرکز از طریق صندوق رفاه انجام دهیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به موضوع بیمه تامین اجتماعی دانشجویان دستیاری اشاره و اظهار داشت: نکته مهمتر و اصلی‌ترین خواسته دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاری بحث بیمه تامین اجتماعی است. این موضوع تقریباَ نتیجه مذاکرات یک ساله در مجموعه سازمان و برنامه و مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت است که با حمایت‌های وزیر بهداشت در قالب تفاهم‌نامه با وزارت رفاه انجام شده است و سامانه ثبت‌نام آن نیز در سایت صندوق رفاه دانشجویان قرار داده شده است.

آمار ثبت نام دستیاران جهت دریافت پوشش بیمه تامین اجتماعی

وی گفت: تا به امروز حدود 3 هزار و 808 نفر در این سامانه جهت دریافت پوشش بیمه تامین اجتماعی ثبت نام کرده‌اند، که این نشان می دهد این مشکل برای دانشجویان تا چه اندازه حیاتی بوده است.

رحیمی اظهار داشت: امیدواریم تا اواسط خرداد ماه جاری لیست اولیه دانشجویان دستیاری را جهت پوشش بیمه تامین اجتماعی به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنیم. این بیمه به صورت خویش فرما اتفاق می‌افتد و کاملا اختیاری است و دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل می‌توانند این بیمه را ادامه دهند و اگر در مرکز سازمان و دانشگاهی ثبت نام و استخدام شوند نیز می‌توانند این بیمه را ادامه دهند.

وی با بیان این‌که در صندوق رفاه موضوعی تحت عنوان «برنامه‌های توسعه ازدواج آسان دانشجویی» دیده شده است، گفت: وام ودیعه مسکن در این زمینه کاربرد دارد. این وام علاوه بر افزایش برای 2 هزار زوج دانشجو دیده شده است. این وام با اولویت ازدواج‌های اول در سال 1400 دیده شده است و از دیگر سو با اولویت دانشجویان رزیدنتی و تحصیلات تکمیلی پرداخت خواهد شد. این وام با سود صفر درصد و بعد از فراغت از تحصیل اخذ خواهد شد که در مقایسه با وزارت علوم مبلغ وام ودیعه مسکن وزارت بهداشت حدود 3 برابر است.

پرداخت وام ازدواج 10 میلیون تومانی پس از سال‌ها وقفه از سر گرفته خواهد شد

این مقام مسؤول اظهار داشت: به واقع پرداخت وام ازدواج پس از سال‌ها وقفه ایجاد خواهد شد که در ازای هر ازدواج 10 میلیون تومان تقدیم دانشجویان خواهد شد و اگر هر دو زوج دانشجوی ما باشند به هر دو نفر تعلق خواهد گرفت. در خصوص فرزندآوری نیز در ازای هر فرزند 3 میلیون تومان تقدیم خواهد شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، اضافه کرد: در سال 1398 حدود 114 میلیارد تومان وام و تسهیلات به دانشجویان توزیع شده است، که در سال 99 این عدد به 252 میلیارد تومان افزایش یافته است و به لطف خدا در سال 1400 به 615 میلیارد تومان رسیده است که این آغازی است برای فعالیت‌هایی که ما با تفاهم‌های بانکی و استفاده از اهرم کردن سرمایه نزد بانک‌های مختلف، قابلیت افزایش منابع وامی را پیدا کرده‌ایم.

رحیمی با بیان این‌که برنامه دیگر ما که در حال اقدام است و توسط حوزه بودجه در حال کنترل و پیگیری است، ساخت خوابگاه‌های دانشجویی در اقصی نقاط کشور است، گفت: یک اتفاق دیگر در حوزه وضعیت معیشتی وضع خوابگاها است، خوابگاه یک رکن اسیاسی در زیرساخت‌های رفاهی محسوب می‌شود و نقش بسیار مهم و غیر قابل انکار در سطح فرهنگ دارد. خوابگاه کلاس درس و دانشگاهی برای مهارت آموزشی و اشتراک گذاری دانش است و بسیاری از خرده فرهنگ‌ها و فرهنگ‌ها در خوابگاه‌های دانشجویی ایجاد می‌شود.

خوابگاه‌های فرسوده نیاز به بازسازی و بهسازی تقویت زیرساخت‌ها دارند

وی افزود: یکی از رسالت‌های اصلی مجموعه صندوق رفاه استفاده از ظرفیت هم افزایی در معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت توسعه جهت ارتقای فضای خوابگاه‌ها است. بر این اساس 522 خوابگاه در سراسر کشور در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود دارد که 80 هزار نفر اسکان داده شده است. قسمت اعظم خوابگاه‌های دانشگاهی ما فرسوده هستند که نیاز به بازسازی و بهسازی تقویت زیرساخت‌ها دارند.

این مقام مسؤول خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: از ظرفیت خیران و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در مسیر خوابگاه سازی استفاده کنید، در مرکز نیز با هماهنگی‌های که با سازمان برنامه و بنیاد 15 خرداد داشته‌ایم، 26 خوابگاه در آینده نزدیک به سرانجام خواهد رسید.

حدود 51 خوابگاه برای استفاده از اعتبارات بانکی معرفی شده‌اند

وی گفت: استفاده از تبصره 9 بودجه در سال گذشته نیز انجام شده است به نحوی که امروز حدود 51 خوابگاه برای استفاده از اعتبارات بانکی معرفی شده‌اند و هزار و 280 میلیارد تومانی موافقت اصولی در این خصوص در قالب 4 بانک کشور انجام شده است.

رحیمی خاطرنشان کرد: از این مبلغ بیش از 135 میلیارد تومان وام‌ها دریافت، 165 میلیارد در حال توزیع است و مابقی ضمن اخذ موافقت اصولی در حال تکمیل پرونده است که ظرفیت بزرگی از دانشجویان را ساماندهی خواهد کرد به نحوی که حدود 25 هزار تخت را به ظرفیت خوابگاهی کشور خواهد افزود.

وی گفت: مذاکرات با بنیاد 15 خرداد انجام شده است و 5 خوابگاه در این خصوص در حال ساخت است. از این تعداد خوابگاه نیشابور ماه گذشته افتتاح شد، هفته آینده در دامغان و به فاصله کمتر از یک ماه خوابگاه دخترانه بوشهر و تا بهمن‌ماه خوابگاه قاین و تربت حیدریه نیز افتتاح خواهد شد.