هشدار کارشناس بورس به حذف معافیتهای مالیاتی و اصلاحیه بند س تبصره ۶
کارشناس بازارسرمایه به حذف احتمالی معافیتهای مالیاتی در لایحه بودجه 1404 و اصلاحیه بند س تبصره 6 هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، حسین محمودی اصل با ارائه توضیحاتی در خصوص چالش مهم معافیتهای مالیاتی در مصوبه کمیسیون تلفیق در فضای مجازی، اعلام کرد: امروز بررسی مصوبه کمیسیون تلفیق در صحن علنی با محوریت تبصره یک و موضوع معافیت مالیاتی اصلاحیه بند س تبصره 6 سال گذشته بعدازظهر آغاز خواهد شد. در این مصوبه، معافیتهایی که در سه قانون مشخص وجود داشت از شمول استثناها حذف شده است. هرچند تغییرات جزئی به نظر میرسند اما از اهمیت بالایی برخوردارند.
طبق پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه و مصوبه کمیسیون تلفیق، معافیتهای مرتبط با قوانین تامین مالی تولید و زیرساخت، توسعه ابزارها و جهش تولید دانشبنیان حذف شده است.
در صورت تصویب در صحن علنی، نرخ صفر مالیاتی و معافیتها برای درآمدهای مشمول مالیات بیش از 750 میلیارد تومان در این سه قانون لغو میشود. هرچند این سقف میتواند برای برخی شرکتهای کوچک و متوسط کمککننده باشد. البته مواد 81 ،139،141، 143،143 مکرر ،145 قانون مالیات های مستقیم و قوانین دارای سقف زمانی همچنان مشمول معافیت هستند که کمک بزرگی به بخش تولید است.
قانون مهم تامین مالی تولید و زیرساخت که سال گذشته با تلاش کمیسیون ویژه تولید به ریاست شمسالدین حسینی به تصویب رسید، اکنون با چالش مواجه شده است. حسینی در اصلاح بند س تبصره 6 نقش مهمی داشت و تلاشهایی برای بازگشت معافیتهای این سه قانون با محوریت کمیسیون اقتصاد در جریان است.
فعالان بازار میتوانند با ارسال پیام به نمایندگان مجلس خواستار رای به بازگشت به لایحه دولت در بند یک تبصره یک شوند.
پیشنهاد کاهش حق انتفاع از 55 به 50 درصد همراه با تخفیف 5 درصدی در صورت سرمایهگذاری در طرحهای توسعهای و اکتشاف که از سوی کمیسیون صنعت ارائه شده بود، در مصوبه نهایی تلفیق حذف شده و حق انتفاع همچنان 55 درصد باقی ماند. از این مقدار، 25 درصد حقوق دولتی و 30 درصد حق انتفاع به ایمیدرو پرداخت میشود. بخشی از این منابع به جای توسعه معادن، صرف پرداخت مطالبات گندمکاران شده است.
تلاشهای گسترده در سال گذشته منجر به اصلاح بند س تبصره 6 و کاهش فشار مالیاتی بر تولید شد. ارائه لایحهای معقول توسط دولت، بویژه وزارت اقتصاد و سازمان برنامه در کنار کاهش مالیات شرکتهای بورسی به 20 درصد، تعدیل نرخ ارز و کاهش رانت، گامهای مثبتی برای کاهش نگرانیها بود. امید میرود تصمیمات کارشناسی و معقولانه بیش از پیش در اولویت قرار گیرد.
منبع: بورس پرس