نیویورک تایمز: طرح صلح اوکراین همچنان با موانع کلیدی مواجه است

نیویورک تایمز: طرح صلح اوکراین همچنان با موانع کلیدی مواجه است
خلاصه اخبار

تهران-ایرنا- روزنامه آمریکایی نوشت: طرح صلحی که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در مقابل پیشنهاد صلح آمریکا ارائه داد، از احتمال سازش بر سر برخی مسائل خبر می‌دهد، اما همچنان با موانع کلیدی مواجه است.

به گزارش روز شنبه ایرنا ، نیویورک تایمز نوشت: در طرحی که به رویت این روزنامه رسیده است، هیچ محدودیتی برای اندازه ارتش اوکراین وجود نخواهد داشت، «یک گروه امنیتی اروپایی» با حمایت آمریکا برای تضمین امنیت در خاک اوکراین مستقر و از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای ترمیم آسیب‌های ناشی از جنگ استفاده می‌شود.

این رسانه آمریکایی افزود: رئیس جمهوری اوکراین، طرحی را در مقابل طرح صلح دولت دونالد ترامپ پیشنهاد کرده است که به برخی مطالبات اولیه کی یف می پردازد هر چند که به توافق احتمالی بر سر مسائلی که مدت ها حل نشدنی قلمداد می شدند، اشاره دارد.

نیویورک تایمز نوشت: مقام های کی یف طرح خود را به تیم ترامپ انتقال خواهند داد. اوکراین پیشتر طرح کاخ سفید را که بیشتر خواسته های کرملین را تامین می کرد، رد کرد.

در طرح اوکراین اشاره ای به کنترل کامل این کشور بر همه اراضی تصرف شده توسط روسیه نمی شود. همچنین تاکیدی بر عضویت اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ندارد. بازپس گیری همه اراضی و عضویت در ناتو دو موضوع کلیدی بود که تا پیش از این زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین بر غیر قابل مذاکره بودن آنها تاکید داشت.

ترامپ روز جمعه برای شرکت در مراسم تدفین پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های مسیحی که قرار است این مراسم شنبه (امروز) برگزار شود، عازم رم پایتخت ایتالیا شد. زلسنکی نیز سفر مشابهی را برنامه ریزی کرده است اما سخنگوی او روز جمعه گفت عزیمت زلنسکی به رم بستگی به اوضاع اوکراین دارد. حملات روسیه به پایتخت و برخی مناطق این کشور در هفته گذشته باعث کشته و زخمی شدن بسیاری شده است.

زلنسکی با طرح کاخ سفید درباره به رسمیت شناختن شبه جزیره کریمه توسط آمریکا مخالفت کرده است؛ مخالفتی که واکنش رئیس جمهوری آمریکا را برانگیخت و ترامپ روز چهارشنبه به زلنسکی هشدار داد رد خواسته های آمریکا باعث طولانی شدن جنگ خواهد شد.

نیویورک تایمز نوشت، مقام های آمریکایی در مذاکرات لندن و پاریس، بر قصد ترامپ برای مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو تاکید کردند اما به همتایان اوکراینی خود گفتند که ممکن است رئیسان جمهوری آینده آمریکا در صورتی که موضع متفاوتی در این زمینه داشته باشند، به این دیدگاه ترامپ پایبند نباشند.

یکی از افرادی که در نشست مقامات آمریکایی با اوکراینی در پاریس حضور داشت گفت: دولت آینده آمریکا می تواند دوباره درباره عضویت اوکراین در ناتو تصمیم گیری کند.

نیویورک تایمز نوشت: کاخ سفید درباره آینده ارتش اوکراین از کی یف حمایت می کند. کرملین خواستار آن است که ارتش اوکراین، که اکنون بزرگ‌ترین و جنگ‌زده‌ترین ارتش اروپا به استثنای ارتش روسیه است، تحت محدودیت‌های شدیدی در اندازه و توانایی‌های خود قرار گیرد. مقام های دولت ترامپ به طرف اوکراینی گفته اند که از چنین محدودیت هایی حمایت نخواهند کرد.

در حالی که ترامپ و جی دی ونس معاون او هفته پیش آمادگی خود را برای به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه ابراز کردند، آمریکایی ها بارها به وضوح اعلام کرده اند که این کار ضرورتی را برای اوکراینی ها ایجاد نمی کند.

نیویورک تایمز در بخشی از گزارش خود آورده است: اوکراینی‌ها در پیشنهاد جدید خود عنوان کردند که کشورشان باید «به طور کامل بازسازی شود»، بدون اینکه مشخص کنند این به چه معنایی است. اگر چه زلنسکی بارها گفته است که هدف نهایی دولت او بازگرداندن تمام سرزمین‌هایی است که در زمان اعلام استقلال اوکراین از اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 جزو این کشور بودند و از جمله به کریمه اشاره دارد، به نظر می‌رسد پیشنهاد اخیر کی یف در این زمینه عمدا مبهم است.

در پیشنهاد اوکراین آمده است: «مسائل سرزمینی می تواند پس از آتش بس کامل و بدون قید و شرط مورد بحث قرار گیرد».

مقام های دولت ترامپ هدف زلنسکی برای وادار کردن روسیه برای عقب نشینی از همه اراضی تحت تصرف را غیرواقع گرایانه توصیف کرده است. در پیشنهاد آمریکا از اوکراین خواسته شده بود کنترل روسیه بر همه این اراضی را بپذیرد اما اوکراین و شرکای اروپایی او می گویند این امر به مثابه پاداش دادن به روسیه است.

ونس این هفته هشدار داد که اگر دو طرف با امتیازات ارضی موافقت نکنند، ایالات متحده از مذاکرات کنار می‌رود.

مقامات آمریکا سپس توضیح دادند که اگرچه بعید است حجم کل قلمرو تحت کنترل روسیه در مذاکرات آینده تغییر کند، مقام های اوکراینی به صراحت گفته اند که قصد دارند مبادله ارضی را برای بهبود مواضع دفاعی کشور پیشنهاد کنند. دولت ترامپ به طور خصوصی به اوکراینی‌ها اطمینان داده که برای مبادله‌ ارضی تلاش خواهد کرد، اما نمی تواند تضمین کنند که روسیه نیز با آنها همراهی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال نوشت: هیچ کس از زلنسکی نمی‌خواهد که کریمه را به عنوان قلمرو روسیه به رسمیت بشناسد، اما اگر او کریمه را می‌خواهد، چرا 11 سال پیش که بدون شلیک یک گلوله به روسیه تحویل داده شد، برای آن نجنگید؟

تارنمای آکسیوس پیشتر به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود بر اساس سندی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا برای صلح در اوکراین ارائه کرده است، کی‌یف باید به‌طور رسمی مناطق تحت تصرف روسیه را به‌عنوان قلمرو مسکو بپذیرد، در غیر اینصورت واشنگتن از میانجی‌گری در مذاکرات کنار می‌رود.

منبع: ایرنا