قانون جدید آمریکا، روزنامه‌نگاران افشاگر را هدف گرفت

قانون جدید آمریکا، روزنامه‌نگاران افشاگر را هدف گرفت
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- «پم باندی» دادستان کل ایالات متحده از لغو سیاست دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در حمایت از روزنامه‌نگاران و درمقابل پاسخگو کردن روزنامه‌نگاران افشاگر خبر داد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری اکسیوس، دادستان کل ایالات متحده دیروز جمعه اعلام کرد که تلاش برای ضبط سوابق تلفن خبرنگاران به منظور افشای اطلاعات از سر گرفته می‌شود.

اکسیوس این تصمیم را تغییر کامل در سیاستی دانسته که در زمان بایدن در پیش گرفته شد و مریک گارلند دادستان وقت آمریکا آن را با هدف محدود کردن احضاریه‌های مربوط به جمع‌آوری اطلاعات خبرنگاران وضع کرد.

اما باندی با اشاره به افشاگری‌های اخیر علیه دولت دونالد ترامپ، در یک یادداشت داخلی که بدست اکسیوس رسیده، آورده است: «این رفتار (افشاگری‌ها) غیرقانونی و اشتباه است و باید متوقف شود».

دادستان کل ایالات متحده در این یادداشت افزود: «من به این نتیجه رسیده‌ام که لغو سیاست‌های مریک گارلند که مانع وزارت دادگستری از ارائه درخواست سوابق و شهادت اعضای رسانه‌های خبری در شناسایی و مجازات عاملان افشاگری می شود، ضروری است».

این یادداشت در حالی منتشر می شود که دفتر وی برای تحقیق در مورد دستکم سه مظنون به افشاگری که روز چهارشنبه از سوی تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی ارجاع داده شده‌اند، آماده می شود.

گابارد ماه گذشته در پلتفرم «ایکس» از شناسایی یک افشاگر در جامعه اطلاعاتی خبر داد که اخبار ایران و اسرائیل را با روزنامه واشنگتن پست به اشتراک گذاشته بود. وی در این پست به اینکه کدام خبر مربوط به ایران و اسرائیل افشا شده و همچنین نام روزنامه نگار افشاگر اشاره ای نکرد.

اکسیوس در ادامه به اخبار مربوط به پنتاگون تحت ریاست پیت هگست اشاره کرده است که برخی رسانه‌ها از او یک فرد پارانوئید، مغرور و بی‌احتیاط در مورد اطلاعات حساس به تصویر کشیده اند.

باندی نیز در یادداشت خود خاطرنشان کرده است که براساس قانون جدید وس، «رسانه‌های خبری باید در وزارت دادگستری، به احضاریه‌ها پاسخ دهند و اطلاعات لازم را در اختیار این وزارتخانه بگذارند.»

منبع: ایرنا