شکل پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت ساخت مسکن در بافت فرسوده

شکل پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت ساخت مسکن در بافت فرسوده
خلاصه اخبار

مدیر امور اعتباری بانک مسکن شکل پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت ساخت مسکن در بافت فرسوده به سازنده‌ها را اعلام کرد. محمدحسن علمداری، مدیر امور اعتباری بانک مسکن در گفت‌وگو با پایگاه خبری بانک مسکن (هیبنا) درخصوص آخرین وضعیت و شرایط پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده به سازنده‌ها گفت: سازنده‌های مسکن در بافت‌های فرسوده شهری نیز می‌توانند مانند سایر سازنده‌ها اقدام به دریافت تسهیلات ساخت از بانک مسکن کنند و هیچ محدودیتی از بابت دریافت تسهیلات ساخت ندارند.

به گزارش سیگنال به نقل از سازنده‌های بافت فرسوده نیز می‌توانند مانند سایر سازنده‌ها از همه مسیرهای موجود برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن استفاده کنند و علاوه بر آن یک مسیر دیگر نیز برای دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت ساخت مسکن در محدوده‌های هدف نوسازی و بافت‌های فرسوده شهری به‌صورت اختصاصی و براساس قانون برای سازنده‌های مسکن در این محدوده‌ها تعریف شده است. وی با بیان اینکه هم‌اکنون نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن برای سازنده‌های واحدهای مسکونی در مناطقی غیر از محدوده بافت‌های فرسوده ۱۸‌درصد است، شرط دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت ۹‌درصدی برای سازنده‌های مسکن در بافت‌های فرسوده را شرح داد.

علمداری در این باره توضیح داد: همه سازنده‌هایی که از طرف شرکت بازآفرینی شهری برای دریافت تسهیلات نوسازی و ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده به بانک مسکن معرفی شوند مشمول دریافت تسهیلات ساخت مسکن با نرخ سود ۹‌درصد هستند و بانک مسکن این تسهیلات را به آنها پرداخت می‌کند و مشکلی از بابت عدم پرداخت تسهیلات به آنها وجود ندارد. وی افزود: در سال‌های قبل عدم اختصاص یارانه از سوی دولت برای پرداخت یارانه سود تسهیلات ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده مانع از دسترسی سازنده‌ها به تسهیلات ارزان‌قیمت بود اما هم اکنون و براساس مصوبه دولت برای اجرای طرح بازآفرینی شهری ۵۰‌درصد از نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن معادل ۹‌درصد از نرخ سود ۱۸‌درصدی از محل وجوه اداره شده در قالب یارانه سود به سازنده‌های واجد شرایط اختصاص می‌یابد و بانک مسکن می‌تواند اقدام به پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به این سازنده‌ها به شرط معرفی از سوی شرکت بازآفرینی شهری کند.

علمداری با بیان اینکه به دلیل عدم تامین یارانه سود تسهیلات نوسازی تا قبل از سال ۹۷ تسهیلات نوسازی در بافت‌های فرسوده عملا با همان نرخ ۱۸‌درصد پرداخت شده است، گفت: با شرایط و تفاهم‌نامه جدید و به دنبال تامین منابع پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت، تسهیلات نوسازی مسکن پرداخت شده بعد از سال ۹۷ مشمول دریافت یارانه سود می‌شوند و نرخ سود آنها ۹‌درصدی خواهد بود. وی افزود: آمارها نشان می‌دهد تا قبل از سال ۹۷ در راستای اجرای مصوبه هیأت دولت در زمینه پرداخت تسهیلات نوسازی، سازندگان ۵۱ هزار واحد مسکونی از این تسهیلات استفاده کردند.

این تسهیلات براساس مصوبه دولت در شهر تهران ۵۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر ۴۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۰ میلیون تومان بوده است. علمداری پرداخت هر گونه تسهیلات ارزان‌قیمت در این حوزه را منوط به تامین یارانه سود از سوی دولت و همچنین معرفی مراجع ذی‌ربط یعنی وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری عنوان کرد. وی تاکید کرد: در راستای اجرای طرح بازآفرینی شهری نیز بانک مسکن آمادگی دارد تا مطابق با ضوابط، دستورالعمل‌ها و تفاهم‌نامه‌ها تسهیلات مورد نظر را به متقاضیان واجد شرایط پرداخت کند و در این زمینه با دولت همکاری می‌کند.

همچنین در خبر دیگری از این بانک اعلام شد که چهارمین پروژه سرمایه‌گذاری با تامین مالی از محل صندوق زمین و ساختمان در حال اجراست. به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان به‌عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی در شرایط تنگناهای مالی طی چند سال گذشته یکی از روش‌های نوین تامین مالی هستند که شرکت‌های تابعه بانک مسکن در اجرای پروژه‌ها به کار می‌گیرند. در همین زمینه پروژه‌های مسکونی صندوق زمین و ساختمان نسیم در منطقه ۲۲ تهران، پروژه مسکونی نارون در شهر اراک و پروژه مسکونی نرگس رشدیه تبریز سه پروژه‌ای هستند که با این روش از تامین مالی اجرا و به متقاضیان واگذار نیز شده است.

اما صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان شهرری همچون سایر صندوق‌های زمین و ساختمان با هدف جمع‌آوری وجوه از متقاضیان سرمایه‌گذاری و ساخت پروژه ساختمانی از محل وجوه دریافتی و در نهایت فروش و تقسیم عواید ناشی از این فعالیت بین سرمایه‌گذاران با دریافت مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار، در حال اجرا است که بر اساس آخرین گزارش پیشرفت این پروژه به حدود ۳۰‌درصد رسیده است. زیربنای کل این پروژه ۳۴ هزار و ۶۰۷ مترمربع، زیربنای مفید مسکونی ۲۰ هزار و ۶۸۳ مترمربع، زیربنای مفید تجاری هزار و ۲۳۴ مترمربع و زیربنای مفید درمانی نیز ۴۸۵ مترمربع است. همچنین از ۲۹۹ واحد، ۲۹۵ واحد آن با کاربری مسکونی و ۴ واحد آن درمانگاهی و بهداشتی تعبیه شده است که شامل ۲۰ هزار و ۶۸۳ متر مربع مساحت مفید بخش مسکونی و ۴۸۵ متر مربع مساحت مفید بخش درمانگاه می‌شود.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات بانک و بیمه به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را از کافه بازار دریافت نمایید.
برچسب‌ها