سیگنال بانک مرکزی به بورس: ماجرای تزریق پول به کجا رسید؟
بازار سهام در سال جاری انواع و اقسام ریسکها را تجربه کرده است و کار به جایی رسیده که سیاستگذار برای جلوگیری از سرایت اثر ریسکها مجبور شده سه بار دامنه نوسان بازار را کاهش دهد. در آخرین دفعه و پس از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، بازار در مسیر نزولی قرار گرفت و سازمان برای سومین بار دامنه نوسان را برای جلوگیری از هیجانات بازار کاهش داد.
ماجرا به اینجا ختم نشد و بیست و سوم مردادماه جلسهای در محل سازمان بورس برگزار شد که حمایت بانکها از بورس به عنوان یکی از خروجیهای این جلسه در رسانهها مخابره شد. با انتشار این خبر برخی مدعی شدند که امیدی به وعدههای این چنینی نیست و به کرات در سنوات قبل در مواقعی که بازار در شرایط اضطراری قرار داشته، وعدههای مشابه داده شده است و عملی نشده است.
موج انتقادات از بانک مرکزی
خوشبینی ناشی از وعدههای مذکور منجر به رشد قیمتها در بورس از چهارشنبه هفته گذشته شد، اما پس از این که فعالان بازار سهام بر روی تابلوی معاملات اثری از حمایت ملموس مشاهده نکردند، دلسرد شدند و جریان معاملات بازار در روز گذشته به سردی گرایید و بازار جامه سرخ به تن کرد.
مجددا موجی از انتقادات به سمت بانک مرکزی روانه شد، چون در رسانههای مختلف، عدم اعطای بانک مجوز توسط بانک مرکزی به عنوان مهمترین مانع تزریق پول به گردونه معاملات سهام مطرح میشد.
اعطای مجوز تزریق پول به بورس
صبح امروز مصوبه و تصمیم مهم هیات عالی بانک مرکزی درباره حمایت از بورس و بازار سرمایه توسط روابط عمومی بانک مرکزی منتشر شد. در جلسه فوقالعاده هیأت عالی که در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص حمایت از بازار سرمایه برگزار شد، تصمیماتی درباره اختصاص مبلغ 10 هزار میلیارد تومان برای بهبود اوضاع بازار سهام اتخاذ شده بود.
همچنین هیات عالی بانک مرکزی گزارشی را تصویب کرد که بر اساس آن، تملک واحد سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری مشترک توسعه بازار سرمایه توسط مؤسسات اعتباری بنا به تشخیص رئیس کل بانک مرکزی، به مدت حداکثر دو سال در مصادیق سرمایهگذاری غیربانکی مندرج در دستورالعمل سرمایهگذاری در اوراق بهادار لحاظ نگردد.
گفتنی است مبلغ مصوبه مزبور ده هزار میلیارد تومان بوده و حسب درخواست موسسات اعتباری و به تشخیص رئیس کل بانک مرکزی تخصیص داده خواهد شد. همچنین رئیس کل بانک مرکزی از سازمان بورس خواسته است که دغدغه سهامداران در نحوه تزریق این منابع به بازار سرمایه را مبنا قرار داده و به گونهای برنامه ریزی شود که این مبلغ به صورت تاثیرگذار در روند بازار سرمایه نقش داشته باشد.