روند قیمت نقره در بازارهای جهانی زیر ذره بین
در پی راه اندازی قریب الوقوع معاملات #گواهی_سپرده_شمش_نقره و به دنبال آن قراردادهای مشتقه و صندوق های کالایی این فلز گرانبها، روند قیمت و معاملات نقره در بازارهای جهانی زیر ذره بین تحلیل کالاخبر رفته است.
روند تاریخی قیمت نقره
به گزارش کالاخبر ،قیمت نقره در سالهای ابتدایی قرن جاری در محدوده 5 تا 10 دلار به ازای هر اونس بوده است که در سال 2007 و با وقوع بحران مالی در ایالات متحده و سایر کشورهای غربی، همانند طلا، قیمت نقره نیز افزایش می یابد؛ بطوریکه پس از بحران مذکور در سالهای 2010 و 2011 به سقف تاریخی 47 دلار نیز میرسد که پس از آن به محدوده 15 دلار به ازای هر اونس کاهش مییابد، که دلیل اصلی این نوسانات سیاستهای فدرال رزرو آمریکا در خصوص اجرای بسته تسهیل مقداری و متوقف کردن آن بوده است.
در نمودار زیر روند تغییرات قیمت نقره از سال 2010 تا 2024 میلادی نشان داده شده است.
قیمت دلاری اونس نقره جهانی از 2010 تا 2024
ماخذ :LBMA
رابطه تاریخی نزدیک قیمت طلا و نقره مدیون این موضوع است که این فلزات گرانبها در مرکز تقریبا تمام سیستمهای پولی ماقبل مدرن، به عنوان وسیله مبادله و نیز وسیله حفظ ذخیره ارزش، قرار داشتهاند. ویژگیهای این دو فلز و کمیابی آنها در نتیجه ارزش ذاتی بالای آنها سبب شده است که دارایی جذابی برای سرمایهگذاران در سراسر جهان باشند.
نمودار زیر روند قیمتی طلا و نقره از سال 1970 تا 2022 را نشان میدهد.
روند قیمت اونس طلا و نقره
ماخذ :LBMA
بنابراین دور از انتظار نیست قیمت نقره و طلا عمدتا در یک جهت حرکت کنند. افزایش و کاهش قیمت طلا در بیش از 50 سال گذشته، همیشه توسط نقره نیز دنبال شده؛ اگرچه که دامنه حرکت آن، هم در دوره های افزایشی هم کاهشی، بیشتر بوده است. به نظر میرسد عضو پیشرو در این مسیر عمدتا طلا بوده است، چراکه طلا به قیمت سایر داراییهای مالی و نرخ بهره، نرخ ارز و تورم، سریعتر واکنش نشان میدهد.
تورم، نرخ بهره، قیمت سایر کامودیتیها، قیمت مس و قیمت سهام نیز از جمله دیگر عواملی هستند که میتوانند بر قیمت نقره اثرگذار باشند.
موارد مصرف نقره
نقره کاربردهای متنوعی در بخشهای مختلف صنعتی، سرمایهگذاری و تولید زیورآلات دارد. رسانایی بالا، استفاده از آن را برای تولید دستگاههای الکترونیکی ضروری ساخته و بنابراین بخش قابلتوجهی از تقاضای جهانی نقره مربوط به همین بخش است. این فلز درخشان در بردهای الکترونیکی، پنلهای خورشیدی و باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی کاربرد دارد و انتظار می رود با افزایش اقبال به انرژیهای تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی، تقاضا برای نقره در این بخش همچنان رو به افزایش خواهد بود.
خواص ضدباکتریایی نقره، سبب کاربرد آن در پزشکی نیز شده است. پانسمانهای زخم بر پایه نقره، کاتترها و دستگاههای پزشکی به جلوگیری از عفونت و نیز تسریع بهبود کمک میکند. علاوه بر این، نقره به دلیل توانایی آن در از بین بردن باکتریهای مضر در سیستمهای تصفیه آب، استفاده میشود.
نمودار زیر کاربردهای نقره در بخشهای مختلف و سهم هر بخش را نشان میدهد.
این گزارش می افزاید، شمارش معکوس برای راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در حالی آغاز شده که تاکنون دو محموله شمش نقره با عیار 999.9 و وزن یک کیلوگرم در هر شمش با برند متعلق به تولیدکننده های داخلی پس از ارزیابی کمی و کیفی تحویل خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا شده و این خزانه آماده پذیرش کالای سایر مشتریان و عرضهکنندگان شمش نقره است.
منبع: کالا خبر