راه‌اندازی صندوق‌های کالایی برای محصولات کشاورزی و فلزات گرانبها/ سرمایه‌گذاران به جای پرداخت هزینه، از ان‌ها بهره‌مند شوند

راه‌اندازی صندوق‌های کالایی برای محصولات کشاورزی و فلزات گرانبها/ سرمایه‌گذاران به جای پرداخت هزینه، از ان‌ها بهره‌مند شوند
خلاصه اخبار

فهرست عناوینبه گزارش سیگنال به نقل از اقتصاد آنلاین، یکی از ابزارهای بورس کالای ایران برای جذب سرمایه‌های خرد و حفاظت از آن‌ها، صندوق‌های کالایی هستند؛ این صندوق‌ها بخش قابل ملاحظه‌ای از وجوه جمع‌آوری شده را به سرمایه‌گذاری در گواهی سپرده کالایی خاص اختصاص می‌دهند و مردم را از سود به دست‌آمده منتفع می‌کنند. ابزاری که […]

به گزارش سیگنال به نقل از اقتصاد آنلاین، یکی از ابزارهای بورس کالای ایران برای جذب سرمایه‌های خرد و حفاظت از آن‌ها، صندوق‌های کالایی هستند؛ این صندوق‌ها بخش قابل ملاحظه‌ای از وجوه جمع‌آوری شده را به سرمایه‌گذاری در گواهی سپرده کالایی خاص اختصاص می‌دهند و مردم را از سود به دست‌آمده منتفع می‌کنند. ابزاری که به نظر می رسد با اعلام رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار جهت  تسهیل در صدور مجوز برای صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی، به زودی شاهد راه اندازی این ابزار مالی بر پایه محصولات کشاورزی خواهیم بود تا به کمک آن ضمن رونق بخشیدن و ایجاد عمق در معاملات آتی و گواهی سپرده محصولات کشاورزی قابل معامله در بورس، از مسیر بورس کالا بتوان به تزریق نقدینگی به اقتصاد بخش کشاورزی نیز کمک کرد.

در این رابطه، حسن کاظم‌زاده، معاون تحلیل و سرمایه‌گذاری‌های جایگزین تامین سرمایه لوتوس پارسیان و مدیر صندوق پشتوانه طلای لوتوس در خصوص ویژگی صندوق‌های کالایی و هدف از تشکیل آن‌ها گفت: صندوق کالایی قابل معامله (ETC)، ابزار مالی نوینی است که به سرمایه گذاران این امکان را می دهد تا به جای خرید و نگهداری کالای مورد نظر و تحمل هزینه‌های حمل و نقل، انبارداری و خسارت‌های احتمالی آن، اوراق این صندوق‌ها را خریداری کنند.

 با خرید این اوراق، سرمایه‌گذار در حالی که مالکیت کالای مورد نظر را در اختیار دارد، مسئولیت نگهداری از آن کالا را بر عهده نخواهد داشت. به عبارت دیگر، این صندوق‌ها بخش قابل ملاحظه ای از وجوه گردآوری شده خود را به سرمایه گذاری در کالایی خاص اختصاص می دهند و علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در آن کالای خاص، اقدام به خرید واحدهای این صندوق‌ها می کنند.

وی در خصوص پیشینه و داراییهای پایه این صندوق‌ها در بورس‌های کالایی سایر کشورهای اظهار کرد: کالای پایه اولین صندوق‌های کالایی در سال‌های 2003 (استرالیا) و 2004 (بورس لندن) فلز گرانبهای طلا بود که با توجه به سبد دارایی این نوع صندوق‌ها، برای کسانی که به جای سرمایه‌گذاری در فیزیک طلا می‌توانستند در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند، ابزار مناسبی بود.

مدیر صندوق پشتوانه طلای لوتوس پارسیان ادامه داد: به دنبال این نوآوری، انواع صندوق‌های کالایی دیگر روی محصولات متعددی از جمله محصولات کشاورزی، فلزات صنعتی، حامل‌های انرژی و سایر فلزات گرانبها نیز راه‌اندازی شد و این در حالی است که محبوبیت صندوق‌های کالایی مبتنی بر طلا از سایر صندوق‌ها بیشتر است.

وی شفافیت را از مهم ترین ویژگی‌های بارز این صندوق‌ها برشمرد و گفت: از اساسی‌ترین کارکردهای صندوق، شفافیت آن از نظر معاملاتی و عملکردی است، به طوری که به عنوان مثال، براساس دستورالعمل‌ها، صندوق سرمایه گذاری طلا موظف به خرید و فروش گواهی‌های سپرده کالایی بورس کالا بوده و براساس اساسنامه از خرید فیزیکی سکه طلا منع شده است. به این ترتیب، معاملات به صورت شفاف و تحت نظارت بورس کالا انجام می‌شود.

کاظم زاده اضافه کرد: جذب سرمایه‌های خرد و مدیریت تقاضا نیز از جمله خصوصیات صندوق های کالایی است که این ویژگی با هدایت نقدینگی های سرگردان جامعه به سمت یک بازار تحت نظارت و شفاف، در کاهش التهابات بازار سنتی یک کالا تاثیر به سزایی دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص راه اندازی صندوق‌های مبتنی بر محصولات کشاورزی گفت: با توجه به تجربه موفق صندوق طلا به عنوان اولین صندوق کالایی، به نظر می‌رسد ظرفیت مناسبی برای راه اندازی صندوق‌های کالایی با موضوع فعالیت‌های دیگر از جمله صندوق‌های مبتنی بر محصولات کشاورزی وجود دارد و این امید می رود که به زودی شاهد راه‌اندازی صندوق‌های کالایی دیگر با محوریت محصولاتی همچون زعفران و زیره سبز باشیم.

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و بازدهی صندوق های سرمایه گذاری به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را از کافه بازار دریافت نمایید.