تاکید لهستان به اروپا برای تقویت مرزهای شرقی در آستانه ریاست ترامپ

تاکید لهستان به اروپا برای تقویت مرزهای شرقی در آستانه ریاست ترامپ
خلاصه اخبار

لهستان که به‌عنوان دارنده بالاترین نرخ بودجه نظامی در ائتلاف ناتو شناخته می‌شود، ادعا کرد متحدان اروپایی باید تدابیر نظامی در پشت مرز روسیه و بلاروس را افزایش داده و به این شکل تعهد خود به تامین امنیتشان را به دونالد ترامپ نشان دهند.

به گزارش ایسنا، «ماگدالنا سوبکوویاک سزارنکا»، وزیر مامور در کابینه لهستان به منظور تدارک برای ریاست دوره‌ای این کشور بر اتحادیه اروپا که ماه ژانویه آغاز می‌شود، گفت این بلوک باید در تجهیزات و سامانه‌های خود در حوزه دفاع مرزی و تجسس هوایی در چارچوب طرح موسوم به «سپر شرقی» لهستان مشارکت کند.

این وزیر دولت لهستان خاطر نشان کرد: «فکر می‌کنم همبستگی ما در زمینه اجرای طرح سپر شرقی به دونالد ترامپ (رئیس جمهور منتخب ایالات متحده) نشان خواهد داد ما به‌عنوان اعضای اتحادیه اروپا می‌دانیم که نیاز به چه کارهایی برای دفاع از خود داریم.»

او در گفت‌وگو با روزنامه «فایننشال تایمز» اضافه کرد: «اگر ترامپ تنها از همکاری با خود کشورهای سرمایه‌گذار در زمینه دفاعی صحبت می‌کند، خیال لهستان راحت، چون ما چهار درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای بخش دفاعی هزینه کرده‌ایم. اما بقیه چطور؟ تامین مالی طرح سپر شرقی می‌تواند راهی برای نشان دادن وجود تعهد مشترکی از سمت کشورهای اروپایی باشد.»

طرح سپر شرقی را دولت لهستان در ماه مه گذشته با هدف تقویت مواضع دفاع مرزی و سامانه‌های تجسس هوایی در محل مرز مشترک با بلاروس و منطقه کالینینگراد روسیه اعلام کرد. این طرح در راستای اجرای وعده «دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان به منظور مقابله با آنچه «تجاوزگری روسیه» و «جنگ ترکیبی» مسکو و مینسک از جمله با تسهیل عزیمت مهاجران غیرقانونی خواند، به اجرا درآمد.

لهستان همچنین مدعی است کرملین دست به اقدامات خرابکارانه و آتش‌افروزی در لهستان می‌زند.

دولت دونالد تاسک یک بوجه 2.3 میلیارد یورویی را برای اجرای طرح سپر شرقی در چارچوب بودجه نظامی کشورش در نظر گرفته است. بودجه نظامی لهستان طبق برآوردها در سال 2025 معادل 4.7 درصد تولید ناخالص داخلی لهستان خواهد بود، در حالی که میزان آن برای سال جاری میلادی 4.1 درصد تولید ناخالص داخلی است.

در حال حاضر لهستان بالاترین نرخ از تولید ناخالص داخلی خود برای بودجه نظامی را در بین کل اعضای ناتو دارد. این ائتلاف اعضای خود را ملزم به صرف 2 درصد تولید ناخالص داخلی خود برای بودجه نظامی کرده که بودجه لهستان 2 برابر بیشتر از آن است. برخی اعضای اتحادیه اروپا همچون اسپانیا و ایتالیا هنوز نتوانسته‌اند این نرخ 2 درصدی را برای بودجه نظامی خود داشته باشند.

سوبکوویاک-سزارنکا اظهار کرد: «همه متحدان ما باید درک کنند که طرح سپر شرقی مختص به لهستان نیست، بلکه در قبال مرزهای اتحادیه اروپا اجرا می‌شود.»

اخیرا اتحادیه اروپا به سراغ اصلاح سیاست‌های بودجه‌ای این اتحادیه رفته است تا ده‌ها میلیارد یورو از بودجه این اتحادیه را به سمت بخش نظامی و دفاعی ببرد. لهستان چند هفته مانده تا شروع ریاست جمهوری دونالد ترامپ ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را از مجارستان تصاحب می‌کند.

چشم‌انداز دومین دور ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا زنگ خطر ر ا برای پایتخت‌های اروپایی در واکنش به وعده‌های او در زمینه وضع تعرفه‌های بیشتر برای واردات کالا و پایان دادن به جنگ اوکراین به صدا درآورده است. آنها نگران هستند که این رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده جنگ اوکراین را با دادن امتیازات به روسیه به پایان برساند.

وزیر دولت لهستان ادامه داد، لهستان متمرکز بر تقویت امنیت اتحادیه اروپا «در تمامی ابعاد مختلف» اعم از تقویت بخش تولیدات نظامی تا مبارزه با اشاعه اطلاعات دروغ و تامین منابع انرژی است.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *