تاثیر قاچاق و افزایش هزینه های تولید بر قیمت جوجه های یک روزه

تاثیر قاچاق و افزایش هزینه های تولید بر قیمت جوجه های یک روزه

به گزارش سیگنال به نقل از خبر آنلاین،

محمدرضا صدیق پور به چرایی افزایش قیمت جوجه یکروزه، گفت: همانگونه که هزینه های تولید مرغ بالا رفته، جوجه یکروزه نیز از گزند افزایش هزینه های تولید در امان نبوده است.

وی ادامه داد: در جلساتی که در تنظیم بازار وزارت جهادکشاورزی با حضور تشکل های تولید کننده مرغ گوشتی داشتیم اعلام کردیم که قیمت مصوب 4200 تومان برای جوجه یکروزه قیمت سال گذشته است و بایستی این نرخ در سال جدید اصلاح شود. در حقیقت قیمت پیشنهادی ما 5200 تومان بود. اما به دلیل ایجاد آرامش در بازار مرغ تنها قیمت مصوب مرغ را افزایش دادند و قرار شد اصلاح قیمت مصوب جوجه یکروزه به زمان دیگری موکول شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با اشاره به اینکه وقتی قیمت مصوب مرغ را افزایش دادند افزایش قیمت جوجه یکروزه هم در آنالیز قیمت مرغ لحاظ شد،اضافه کرد: در حال حاضر واحدهای تولیدی و فارم های گوشتی جوجه یکروزه را به طور متوسط 5200 تا 5300 تومان خریداری می کنند و قیمت تمام شده جوجه یکروزه در سال جاری کمتر از 5000 تومان نیست.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان جوجه یکروزه در 8 ماه ابتدایی سال گذشته با 1500 تومان کمتر از قیمت مصوب جوجه خود را به فروش رساندند و ضرر و زیان 1400 میلیارد تومانی به تولید کنندگان تحمیل شد، گفت: بارها در کارگروه تنظیم بازار تامین این ضرر و زیان در سال گذشته مورد تصویب قرار گرفت ولی متاسفانه تا کنون علیرغم پیگیری و مکاتبات هیچ اقدام موثری صورت نگرفته و تعدادی از تولیدکنندگان با این ضرر و زیان امکان بازگشت به صحنه تولید را ندارند و این تولیدکنندگان از صحنه تولید خارج شدند و خروج آنها نیز تولید جوجه را تحت الشعاع قرار داده است.

وی خاطر نشان کرد که انجمن جوجه یکروزه با وجود مشکلات اما همواره تلاش براین داشته که جوجه مورد نیاز کشور را تامین کند.

صدیق پور در پاسخ به این سوال که گفته می شود یکی از دلایل افزایش قیمت جوجه یکروزه قاچاق آن به خارج از کشور است و آیا امکان قاچاق جوجه یکروزه وجود دارد یا خیر؟ گفت: ممکن است به دلیل تفاوت نرخ ارز در آن طرف مرز تعداد کمی قاچاق هم شده باشد و همین افراد با فروش جوجه با قیمت های گزاف باعث التهاب بازار شده باشند اما دلیل اصلی افزایش قیمت جوجه بالا رفتن هزینه های تولید است.