بهترین‎های انبوه‎ساز را بشناسید / آیا رونق به صنعت مسکن باز می‎گردد!

بهترین‎های انبوه‎ساز را بشناسید / آیا رونق به صنعت مسکن باز می‎گردد!
خلاصه اخبار

در سالی که گذشت شاهد جهش 90 درصدی قیمت مسکن بودیم و اندکی تعداد پروانه‎های ساخت افزایش یافت. شاید همین موضوع عاملی شده تا گروه «انبوه‎سازان» در بازار سهام پس از مدت‎ها مورد اقبال قرار بگیرد.

به گزارش سیگنال به نقل از بورس نیوز، بازار مسکن تقریبا از سال 92 وارد فاز رکود شد و تا سال 96 موقعیت خود را حفظ کرد و در حالی که در حالی که نوید رخت بستن رکود از صنعت ساخت و ساز به گوش می‎رسید، در سال 97 این رکود عمیق‎تر شد.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، تعداد پروانه ساختمانی صادر شده در شهر تهران از 21150 فقره در سال 92 به 8061 فقره در سال 94 تنزل یافت و البته در سال 96 با اندکی افزایش، به 10222 فقره رسید.

سرعت رشد حجم نقدینگی به بیش از 21 درصد رسیده است. برخی معتقدند که در صورتی که حجم نقدینگی همچنان با سرعت بالا رشد کند، افزایش قیمت‌ها به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد و باز هم شاهد گرانی مسکن خواهیم بود. در چند ماه گذشته طبق آمارهای بانک مرکزی بیش از 90 درصد بر قیمت مسکن افزوده شده است.

اما برخی دیگر بر این باورند که بازار مسکن دیگر کشش افزایش قیمت را ندارد و تغییرات نقدینگی و نرخ ارز دیگر نمی‎تواند بر قیمت خانه اثر چندانی بگذارد.

رکود بازار مسکن موجب شد تا سهام گروه «انبوه سازان» از رونق بیفتد و دیگر مانند گذشته در کانون توجهات سهامداران قرار نگیرد. اما در سال جدید ظاهرا این گروه به خود تکان داده و نگاه‎ها را معطوف خود کرده است. در معاملات هفته گذشته شاهد بودیم که اغلب سهم‎های این گروه از همگام با رشد بازار، رشد کردند و در برخی نمادها همچون «کرمان» صف‎های خرید قابل توجه شکل گرفت و نمادی چون «ستران» پس از رشد 50 درصد نیز همچنان با صف خرید به کار خود ادامه می‎دهد.

بررسی‎های آبسیم بیانگر این است که در هفته ای که گذشت 1.2 میلیارد از سهام «انبوه سازان» داد و ستد شد که نسبت به 5 روز کاری قبل از آن، حدود 37 درصد رشد نشان می‎دهد. به این ترتیب، در حالی که ارزش بازار این گروه در ابتدای هفته 6.6 هزار میلیارد تومان بود، در پایان هفته به 7 هزار میلیارد تومان رسید.

در نتیجه آن، شاخص گروه «انبوه سازی» 2.4 درصد رشد کرد.

عملکرد این شرکت‎ها در سال 97 نشان می‎دهد که نماد بازار پایه‎ای «ثاصفا» با ثبت رشد قیمت 242.5 درصدی، بهترین عملکرد را به نام خود ثبت کرد و «ثتوسا» با حدود 231 درصد و «ثزاگرس» با 162 درصد بازدهی، در رتبه‎های دوم و سوم قرار گرفتند.

در جدول زیر بازدهی شرکت‎های حاضر در گروه انبوه سازی در سال 97 و مدت گذشته از سال 98 را ملاحظه می‎فرمایید.

در نگاهی به شرکت‎های حاضر در این گروه مشخص شد که «کیسون» با 33 هزار میلیارد ريال، بیشترین دارایی را در اختیار دارد و از این حیث در جایگاه نخست قرار گرفته است. «ثاخت» و «ثمسکن» به ترتیب با بیش از 13 و 7 هزار میلیارد ريال در جایگاه‎های دوم و سوم قرار دارند.

اما عملکرد این شرکت‎ها تاکنون نشان می‎دهد که «ثشاهد» با 1736 میلیارد ريال سود انباشته، بهترین گروه بوده و «کیسون» باز هم در جزو برترین‎ها قرار دارد. در تصویر ذیل رتبه‎بندی شرکت‎های انبوه‎ساز بر اساس سود انباشته را مشاهده می‎کنید.

به طور کلی می‎توان گفت تحریم‎های اقتصادی، میزان سرمایه‎گذاری دولت در حوزه مسکن، رونق و رکود اقتصادی و قیمت مصالح ساختمانی، چهار عامل اصلی موثر بر سودآوری آینده این صنعت به شمار می‎روند.

اغلب کارشناسان تعمیق رکود تورمی‎صنعت ساخت و ساز را برای سال 98 برآورد می‌کنند؛ مگر آن که چهار عامل عنوان شده در مسیر درست هدایت شوند. در آن صورت می‎توان به رونق بازار مسکن و تعدیل نرخ‌ها خوشبین بود.

منبع: boursenews.ir