بایدن کتاب «صدسال جنگ بر سر فلسطین» را خرید
رئیسجمهور آمریکا که به همراه خانواده به کتاب فروشی رفته بود، کتابی در رابطه با جنگ رژیم صهیونیستی و ملت فلسطین از یک مورخ سرشناس خریداری کرد که به تاریخ استعماری این رژیم میپردازد.
به گزارش ایسنا، کتابی که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا روز جمعه از یک کتابفروشی خریداری کرده، کتاب «صدسال جنگ بر سر فلسطین؛ تاریخ استعمار شهرکنشینان و مقاومت (2017_1917)» نوشته رشید خالدی است که این درگیری را جنگی استعماری علیه مردم بومی فلسطین توصیف میکند.
بهویژه پس از عملیات فلسطینی مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر 2023، این نویسنده انتقادات شدیدی علیه رژیم صهیونیستی مطرح کرد و در اوایل سال و قبل از کنارهگیری بایدن از رقابتهای ریاست جمهوری، گفت به او رای نخواهد داد.
او یکی از برجستهترین صداهای منتقد صهیونیستها به حساب میآید. او در مصاحبه اخیر خود هم گفت که انگیزههای سیاسی تلآویو نامشخص است. او گفت، آنها پاکسازی قومی انجام میدهند، جمعیت شمال غزه را به سمت جنوب سوق میدهند، اما هدف نهایی آنها هنوز مشخص نیست.
کتاب خالدی که در سال 2020 منتشر شد، تحلیلی انتقادی از جنگ رژیم صهیونیستی و فلسطین است که در آن آمده است تلآویو جنگ استعماری علیه فلسطینیان بومی به راه انداخته است. بر اساس کتاب خالدی، تاریخ مدرن فلسطین را به بهترین نحو میتوان بهعنوان یک جنگ استعماری برای بیرون راندن آنها از سرزمین خود درک کرد.
خالدی در خلاصهای از کتاب خود میگوید، جنگ ابتدا توسط جنبش صهیونیستی و بعدا توسط کابینه رژیم صهیونیستی، اما با حمایت آمریکا و بریتانیا، ابرقدرتهای آن زمان شکل گرفت. خالدی همچنین از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا که در اولین دوره ریاست جمهوری خود، سفارت آمریکا را به قدس منتقل کرد و «حاکمیت» تلآویو بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت، انتقاد کرد و سیاستهای آن را علیه فلسطینیان تبعیضآمیز خواند.
او گفت که درگیری بین شهرکنشینان تندرو صهیونیست و مردم بومی فلسطین به یکی از سه راه ختم میشود: «با شکست کامل جمعیت بومی، همانطور که در شمال آمریکا اتفاق افتاد، رانده شدن استعمارگران مانند الجزایر یا با آشتی و سازش، همانطور که در آفریقای جنوبی پس از سقوط رژیم آپارتاید و در زیمبابوه و ایرلند اتفاق افتاد.»
او نوشت: «مقاومت مردمی ادامه خواهد داشت و انتفاضه اول نمونه فوقالعاده قیام علیه ظلم و ستم است که میتوان آن را اولین پیروزی فلسطینیان در جنگ استعماری که در سال 1917 آغاز شد، دانست.»
خالدی درباره نوشتن تاریخ استعمار شهرکنشینان و مقاومت فلسطین میگوید تلاش داشته بهجای بررسی جامع و مفصل تاریخ فلسطین، بر 6 نقطه عطف در تاریخ جنگ بر سر فلسطین تمرکز داشته باشد. رویدادهای مورد اشاره از صدور بیانیه بالفور در سال 1917 که به معنای فروش فلسطین توسط انگلستان به یهودیان بود، تا محاصره نوار غزه به دست رژیم صهیونیستی را در بر میگیرند.
رشید خالدی میگوید در کتاب پیشرو، ماجرای اصلی و ماهیت استعماری صهیونیستها را در دریچه نگاه فلسطینیهایی روایت کرده که در جنگ زندگی کردهاند و بسیاری از آنها اعضای خانواده خودش هستند.
او کتابش را به نوههایش طارق، اردیس و نور تقدیم کرده که همه در قرن بیست و یکم متولد شدهاند. خالدی در اینتقدیمنامه ابتدای کتاب، آرزو کرده نوههایش پایان جنگ صدساله فلسطین را ببینند. علاوه بر آن، جملهای از عیسی و یوسفالعیسی در تاریخ 7 مه 1914 هم در ابتدای کتاب و پیش از شروع متن اصلی آمده که به اینمضمون است: «ما ملتی در معرض ناپدیدشدن هستیم.»
مولف کتاب پیشرو میگوید اگرچه جنگ فلسطین، ویژگیهای معمول دیگر لشکرکشیهای استعماری را دارد، اما ویژگی منحصر به فردی هم دارد؛ اینکه به دست جنبش صهیونیسم که خود پروژه استعماری بسیار ویژهای بوده و هست، برپا شد. پیچیدهتر درک اینواقعیت است که ایننبرد استعماری که با حمایت فراوان قدرتهای خارجی پیش برده شد، به مرور زمان به رویاروی ملی بین دو نهاد ملی جدید یا دو ملت تبدیل شد.
این کتاب به فارسی هم ترجمه شده است.
منبع: ایسنا