بازار سهام در وضعیت مناسب بنیادی + معرفی گروه های مناسب برای سرمایه گذاری

بازار سهام در وضعیت مناسب بنیادی + معرفی گروه های مناسب برای سرمایه گذاری
خلاصه اخبار

فهرست عناوین به گزارش سیگنال به نقل از بورس نیوز بورس نیوز: بعد از ریزش بازار سرمایه در سال 1399 بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که این سقوط تا حدی منطقی بوده و از منظر تحلیلی و بنیادی رشد قیمت سهم ها بیش از حد بوده است. در حال حاضر اما با توجه […]

به گزارش سیگنال به نقل از بورس نیوز

بورس نیوز:

بعد از ریزش بازار سرمایه در سال 1399 بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که این سقوط تا حدی منطقی بوده و از منظر تحلیلی و بنیادی رشد قیمت سهم ها بیش از حد بوده است. در حال حاضر اما با توجه به درجا زدن های مکرر بازارسرمایه و واکنش ضعیف نسبت به تغییر برخی متغیرهای اثرگذار بر این بازار و رشد تورم و افزایش درآمد فروش و سودآوری اکثر شرکت ها، به نظر می رسد باز هم بازار سرمایه حرکت منطقی و بر مبنای تحلیل نداشته است.

رسول جاویدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: از منظر بنیادی وضعیت بسیاری از سهم ها مساعد است. بعضی شرکت ها همچون شرکت های سرمایه گذاری، با توجه به اختلاف ارزش بازار با خالص ارزش دارایی‌های خود، ارزنده هستند. بعضی شرکتهای تولیدی هم وضعیت مناسبی دارند و با توجه به افزایش قیمت های داخلی، درآمد این شرکت ها بهبود یافته و با این شرایط انتظار رشد قیمت سهام می رود.

بسیاری از سهم ها از منظر بنیادی خریدنی هستند

وی افزود: اما آنچه مانع رشد بازار سرمایه شده است، برخی بحث های مالی رفتاری است که روی بنیاد شرکت ها هم اثرگذار است. به عنوان مثال وقتی بحث توافق و احیای برجام مطرح می شود، انتظار می‌رود برخی صنایع همچون خودرویی ها رشد کنند و یا بانک ها امکان حضور در مبادلات پولی بین المللی را داشته باشند یا گروه حمل و نقل و بیمه ای فعالیت‌هایی در سطح بین المللی داشته باشند. از سوی دیگر در صورت عدم توافق، انتظار افزایش نرخ ارز می رود که تاثیراتی روی بسیاری از شرکت‌های بازار سرمایه از جمله شرکت های کامودیتی محور خواهند داشت. طبیعی است که تا وقتی نتیجه مذاکرات مبهم است، سرمایه‌گذاران هم ترجیح می‌دهند کمی صبر کنند تا با تعیین تکلیف مذاکرات در شرایط شفاف‌تری اقدام به تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری و انتخاب سهم کنند. علاوه بر این برخی ابهامات دیگر در بازار سرمایه ما هم وجود دارد به عنوان مثال با توجه به افزایش قیمت نفت و کرک اسپرد فرآورده های پالایشی، انتظار شناسایی سودهای بهتری در شرکت های پالایشی وجود داشت؛ حال آنکه گزارش های منتشر شده پالایشی ها با انتظارات فعالان بازار سرمایه فاصله بسیاری داشت. همچنین بحث اخذ عوارض از صادراتی و تصمیم های مشابه، نگرانی هایی را در مورد دستکاری سود شرکت ها توسط دولت ایجاد کرده است. کما اینکه با توجه به سیاست های دولت، برخی شرکت‌ها که در ماه‌های قبل انتظار رشد سودآوری آنها وجود داشت، گزارش‌های نامناسبی ارائه کرده و افت سودآوری داشته اند. به همین دلیل است که به رغم وضعیت مناسب بسیاری از سهم ها از نگاه بنیادی، همین ترس ها و نگرانی ها و مشخص نبودن مسیر آینده فعلا ترمز رشد بازار سرمایه را کشیده است.

تاثیر توافق برجام بر بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه ضمن تاکید بر تاثیر گذاری پررنگ مذاکرات بر روند این بازار اظهار کرد: اگرچه می‌توان انتظار بهبودی مختصری در وضعیت بازار سرمایه در مقطع زمانی یک ماهه داشت، اما قطعاً در بازه زمانی سه ماهه با توجه به انتشار گزارش عملکرد شرکت ها، بازار سرمایه شرایط بهتری پیش رو خواهد داشت.

وی ادامه داد: در نظر داشته باشید اگر چه در صورت عدم توافق، شاهد افزایش نرخ ارز و رشد درآمد فروش شرکت ها هستیم؛ ولی به سبب تحریم‌ها و اخیرا هم حضور رقیبی به نام روسیه در بازارهای صادراتی، بسیاری از شرکت ها ناچار به فروش و صادرات محصولات خود با تخفیف قابل توجهی بوده و دور زدن تحریم ها هزینه های گزافی به شرکت ها تحمیل کرده است. به نظر می‌رسد ، دولت خوش بین است که توافقی برجام گونه و البته همراه با برخی کاستی ها حاصل خواهد شد. در این صورت، هر چند انتظار بهبود وضعیت معیشتی مردم وجود دارد؛ ولی با توجه به افزایش بهای تمام شده تقریباً تمامی کالاها، نمی‌توان انتظار کاهش قیمتی در بازار داشت و تمامی این موارد دست به دست هم داده و زمینه تورم در کشور را فراهم کرده و با توجه به تورم انتظاری، بهتر است سرمایه‌گذاری‌هایی داشت که تورم را پوشش دهد.

معرفی گروه های مناسب برای سرمایه گذاری

جاویدی در معرفی گزینه‌های مناسب برای سرمایه گذاری گفت: به نظر می رسد سهم های گروه زراعی که زمین های زراعی هم در اختیار دارند، پتانسیل رشد داشته باشند. در گروه سیمانی نیز انتظار ارایه گزارش‌های مناسبی می رود.‌ همچنین با توجه به رشد تقریباً 8 درصدی قیمت ها در بازار مسکن‌ تهران در یک ماه گذشته، گروه ساختمانی هم جای رشد دارد. با توجه به شیوع مجدد کرونا در برخی کشورها، احتمالاً فعلاً شاهد افزایش قیمت کامودیتی ها نخواهیم بود‌ و شرکت هایی که فروش داخلی و ریالی دارند گزینه های جذاب تری برای سرمایه گذاری خواهند بود.

 

پایان مطلب