پایان معافیتها با قیمت جهانی طلا چه میکند؟

به عقیده تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی، عمدتا قیمت طلا و قیمت نفت بهخصوص در دوره بحران و افزایش کشمکشها رابطه مستقیم دارند. به دنبال اعلام ترامپ مبنی بر پایان دادن به معافیتهای نفتی ایران، بازار نفت با افزایش سه درصدی قیمت مواجه شد. اما این روند چه تاثیری بر قیمت جهانی طلا میگذارد؟
به گزارش سیگنال به نقل از تجارت نیوز، به عقیده تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی، عمدتا قیمت طلا و قیمت نفت بهخصوص در دوره بحران و افزایش کشمکشها رابطه مستقیم دارند. به دنبال اعلام ترامپ مبنی بر پایان دادن به معافیتهای نفتی ایران، بازار نفت با افزایش سه درصدی قیمت مواجه شد. بسیاری پیشبینی کردهاند که با کاهش عرضه ایران در بازار جهانی، قیمت نفت افزایش خواهد یافت.
مارک اوبرن (Mark O’Byrne)، تحلیلگر بازار طلا و موسس کارگزاری معاملات طلا و فلزات گرانبهای Goldcore در بریتانیا، در مصاحبهای اختصاصی با تجارتنیوز، اعلام کرده، انتشار این خبر بسیار نگرانکننده است؛ به گونهای که واکنش آنیِ بازار نفت را به دنبال داشت.
به گفته او، این مساله باعث کاهش یک میلیون بشکهای عرضه نفت ایران میشود. این در حالی است که مقامات ایرانی هم هشدار دادهاند، اگر صادرات نفت ایران به صفر برسد، تنگه هرمز را خواهند بست. در چنین شرایطی، تشدید تنشها بسیار محتمل است که میتواند هر دو بازار نفت و طلا را تحت تاثیر قرار داده و موجب افزایش قیمتها شود. پیشتر هم در بحران نفتی دهه ۱۹۷۰ شاهد رابطه مستقیم دو بازار نفت و طلا بودهایم.
بحران نفت در اکتبر سال ۱۹۷۳ زمانی شروع شد که اعضای اوپک (به علاوه کشورهای سوریه و مصر) ممنوعیت و تحریم نفت را با هدف افزایش قیمت اعلام کردند. در پایان این دوره تحریم، قیمت نفت از سه دلار به ۱۲ دلار به ازای هر بشکه در سال ۱۹۷۴ رسید.
طی همین دوره، قیمت طلا هم از ۳۵ دلار در سال ۱۹۷۱ به ازای هر اونس، به ۱۸۰ دلار در اواخر سال ۱۹۷۴ رسید. قیمت طلا که در اواسط ماه فوریه به بیش از هزار و ۳۴۰ دلار رسیده بود، در هفتههای اخیر روند نزولی به خود گرفته و در هفتهای که گذشت به پایینترین رقم سال ۲۰۱۹ رسید.
مارک اوبرن دلایل این کاهش قیمت را افزایش اخیر شاخص دلار و به دنبال آن رشد بازارهای سرمایه، بهویژه بازار سهام در آمریکا میداند.
به گفته او دولت ایالات متحده در حال دستکاری بازار جهانی طلا از طریق سیاستهای پولی و مالی با هدف حفظ اعتماد سرمایهگذاران به دولت آمریکا و دلار است.
با این حال به گفته او افزایش تقاضای جهانی برای طلا بهویژه از سوی بانکهای مرکزی دو کشور روسیه و چین از یکسو و همچنین عوامل ژئوپولتیک از جمله افزایش تنشها میان آمریکا و کشورهای ایران، ترکیه، روسیه و چین موجب میشود قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۱۹، پیش از آنکه در سطح هزار و ۴۰۰ دلار به ازای هر اونس به ثبات برسد، از قله هزار و ۵۰۰ دلار هم عبور کند.
به گفته او همچنین در بلندمدت، قیمت طلا به رکورد دو هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر اونس خواهد رسید.
منبع : tejaratnews.com