سیگنال بازارسازان به معامله‌گران دلار

سیگنال بازارسازان به معامله‌گران دلار

به گزارش سیگنال به نقل از تجارت نیوز، به‌نظر می‌رسد که بازارساز عامدانه چنین قیمت‌گذاری را در پیش گرفت و سعی داشت پیامی را به بازار مخابره کند که در شرایط بنیادی عرضه و تقاضا تغییر خاصی رخ نداده است که قیمت‌ها دچار تغییرات زیادی شوند. یکی از نشانه‌های عامدانه بودن نوع قیمت‌گذاری بازارساز،‌ واکنشی بود که نسبت به نرخ حواله درهم داشت.

در واقع از همان ابتدای روز یکشنبه حرکت افزایشی و پله‌ای نرخ حواله درهم مشخص بود؛ به‌طور سنتی معامله‌گران بازار داخلی در همان ابتدای روز روند نرخ حواله درهم را رصد می‌کنند و در صورتی که درهم صعودی باشد، آنها نیز تمایل بیشتری به خرید دلار پیدا می‌کنند. در نتیجه می‌توان گفت که طبیعی بود انتظار داشته باشیم، دلار بازار آزاد در خیابان فردوسی از همان ابتدای روز حرکت افزایشی را آغاز کند؛ بازارساز با آگاهی نسبت به این موضوع (افزایش قیمت دلار در بازار آزاد در واکنش به رشد نرخ حواله درهم)، قیمت ابتدای روز خود را 13 هزار و 500 تومان اعلام کرد که تغییری نسبت به روز قبلی نداشت.

به باور برخی فعالان، بازارساز قصد داشت با چنین قیمت‌گذاری چنین سیگنالی را به بازار بدهد که تغییر خاصی در شرایط بنیادی بازار رخ نداده است؛ رئیس‌کل بانک مرکزی نیز در بیانیه‌ای دلیل رشد قیمت دلار را بیشتر جوسازی‌های معامله‌گران دانست و عنوان کرد که «این روزها سفته‌بازان و رانت‌جویان بازار ارز نتیجه جلسه آتی FATF را بدون اطلاع از پیچیدگی‌های روند آن، عدم تمدید قلمداد کرده و درخصوص تاثیر آن بر نرخ ارز تبلیغات زیادی در کانال‌های تبلیغاتی خود راه‌انداخته‌اند.»

در واقع به‌نظر می‌رسد رئیس‌کل بانک مرکزی نیز تصمیم داشت چنین سیگنالی را به بازار مخابره کند که افزایش روزهای اخیر دلار از سوی عوامل بنیادی حمایت نمی‌شود و این رشد ناشی از جوسازی معامله‌گران پیرامون رای آتی FATF بوده است.

رئیس‌کل برای شفاف‌سازی و برطرف کردن نگرانی افرادی که تصور می‌کنند، ایران به لیست سیاه FATF خواهد رفت،‌ عنوان کرد که «تصمیم آتی FATF اعم از تمدید یا عدم تمدید نمی‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر شرایط ارزی کشورمان داشته باشد».

به عبارت دیگر بازارساز در روز یکشنبه از دو محل سعی کرد که به بازار سیگنالی را مخابره کند که شرایط حاکم بر روند دلار تغییر خاصی نکرده است: یکی از طریق قیمت‌گذاری صرافی‌های بانکی و دیگری از مسیر صحبت‌های رئیس‌کل بانک مرکزی. با این حال، به‌نظر می‌رسد در روز دوم هفته نوسان‌گیران دست بالاتر را در دست داشتند و توانستند با تکیه بر رشد نرخ حواله درهم قیمت دلار را در جاده صعودی حرکت دهند.

واکنش سکه به قیمت دلار

در واکنش به افزایش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در جاده صعودی قرار گرفت و توانست در کانال 5 میلیون تومانی پیش‌روی کند. بر اساس اظهارات فعالان، ساعت 4 بعدازظهر دیروز هر سکه تمام بهار آزادی با قیمت 5 میلیون و 70 هزار تومان به فروش می‌رسید که 40 هزار تومان بیشتر از روز شنبه بود.

فلز گرانبهای داخلی در روز اول هفته 65 هزار تومان رشد قیمت را به ثبت رسانده بود. در این میان، باید دید آغاز به‌کار طلای جهانی در معاملات روز دوشنبه به چه صورت خواهد بود و می‌تواند چاشنی افزایشی برای سکه شود یا راه را برای تغییر مسیر فلز گرانبهای داخلی هموار می‌کند.

تقاضای واقعی در بازار ارز

در حالی که رئیس کل بانک مرکزی باور دارد، دلیل اصلی افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر جوسازی‌های نوسان‌گیران بوده است،‌ عده‌ای از فعالان از وجود تقاضای واقعی در بازار خبر می‌دهند. به‌عنوان مثال، برخی از معامله‌گران باتجربه بازار از افزایش تقاضای ارز در سامانه نیما صحبت می‌کردند و اعتقاد داشتند که افزایش تقاضا در این سامانه به‌عنوان یک سیگنال افزایشی به بازار آزاد عمل کرد.

گروهی نیز رشد نرخ حواله درهم را ناشی از افزایش تقاضای واقعی می‌دانستند. با این حال، بیشتر فعالان عنوان می‌کردند که بازارساز تا این لحظه برای پاسخ دادن به این نوع تقاضاها مشکلی نداشته است. به گفته آنها اگر مشکلی در سمت عرضه واقعی وجود داشت،‌ قیمت تغییرات بیشتری را ثبت می‌کرد.

 

برای مشاهده جدیدترین تحلیل ها، اخبار، مقالات و قیمت های لحظه ای ارز به وب سایت سیگنال مراجعه و یا اپلیکیشن سیگنال را دریافت نمایید.
برچسب‌ها