خلع سلاح به مثابه گرفتن حق یک ملت است/سلاح مقاومت قابل برچیدن نیست

خلع سلاح به مثابه گرفتن حق یک ملت است/سلاح مقاومت قابل برچیدن نیست
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- یکی از تحلیلگران فلسطینی با اشاره به درخواست مطرح شده برای خلع سلاح گروه مقاومت، آن را خطرناک و به منزله نابودی آرمان فلسطین دانست و گفت که این سلاح قابل برچیدن یا تحویل نیست زیرا چکیده دهه ها مبارزه نسل های فلسطینی است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «وسام عفیفه» با اشاره به پیشنهاد اخیر مطرح شده درباره خلع سلاح مقاومت فلسطین و دست رد گروه های مقامت به این پیشنهاد گفت: خلع سلاح مقاومت به این مفهوم نیست که یک گروه از سلاح خود دست بکشد، بلکه به منزله گرفتن حق یک ملت در دفاع از خود و آرمان و موجودیت آن است.

عفیفه تاکید کرد: سلاح مقاومت هیچگاه زرادخانه کلاسیک نبوده که قابل برچیدن یا تحویل دادن باشد، بلکه چکیده دهه ها مبارزه نسل های فلسطینی است که در شرایط استثنایی اشغالگری، محاصره و حملات به دست آمده است.

این تحلیلگر افزود: این سلاح در قلب اشغالگران و تحت سیطره امنیتی و نظامی و زمانی که غزه در اشغال بود، به وجود آمد و با تمام تحرکات دشمن برای خشکاندن منابع آن چه به با بمباران و چه ویرانی یا تحرکات سیاسی، روند رو به رشد و توسعه داشته است.

وی اضافه کرد: نبردی که اشغالگران به دنبال تمام کردن آن با به زانو درآوردن طرف مقابل هستند، تنها نبردی نظامی نیست، بلکه یک نبرد برای آگاهی است. سلاح غزه تنها تفنگ نیست، بلکه نمایانگر اراده مقاومت و مخالفت با کرنش و حق طلبی است. هزاران نفر طی دهه ها در این راه به شهادت رسیده یا زخمی شده اند.

عفیفه ادامه داد: درخواست خلع سلاح به منزله پایان دادن به مقاومت و پایان رویای فلسطینی و بی اراده کردن غزه است اما این پایان ماجرا نیست، بلکه سرآغاز برچیدن همه عناصر قدرت فلسطینی به عنوان مقدمه ای برای پروژه نابودی است که به غزه ختم نخواهد شد، بلکه کرانه باختری و قدس و آوارگان را نیز دربرخواهد گرفت.

این تحلیلگر مسائل فلسطین اظهار داشت: سلاح مقاومت در دست گروه یا تشکل خاصی نیست، بلکه متعلق به مردم فلسطین است و تصمیم ملی و میهنی را می طلبد. این به آگاهی جمعی فلسطینیان و مرتبط به پروژه آزادی بخش است که هنوز تمام نشده و این روند جز با زوال اشغالگران و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایان نخواهد رسید.

به گفته وی، صحبت از خلع سلاح بدون در نظر گرفتن پایان اشغالگری، تلاشی برای ترویج توهم پایان دادن به جنایات اشغالگران است در حالی که واقعیت به گونه ای دیگر است و نسل کشی، سلطه و آوارگی و کوچاندن به قوت خود باقی است.

به گزارش ایرنا ، بر اساس اطلاعات فاش‌شده، میانجی‌های مصری و قطری یک فهرست شامل شروط جدید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به جنبش حماس تحویل داده‌اند تا مرحله‌ای جدید از مذاکرات پیش رود.

این شروط، شامل موضوعاتی چون تعداد اسرا، هویت آن‌ها و بازه زمانی آزادی‌شان است، اما خطرناک‌ترین بخش، شرطی است که از حماس می‌خواهد برای بررسی پایان جنگ، ابتدا سلاح خود را تحویل دهد.

در واکنش به این پیشنهاد جدید، حماس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این پیشنهاد را دریافت کرده و در حال بررسی آن است تا پاسخ رسمی ارائه کند.

حماس در عین حال تاکید کرد که هرگونه توافق آینده باید شامل آتش‌بس دائم، خروج کامل نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل از نوار غزه، دستیابی به توافق واقعی برای تبادل اسرا، آغاز روند بازسازی آنچه که رژیم اشغالگر اسرائیل ویران کرده‌است و رفع محاصره ظالمانه از مردم غزه باشد.

با این حال، جنبش حماس پیشاپیش تاکید کرده که سلاح مقاومت در هیچ توافق یا مذاکره‌ای قابل بحث و مذاکره نیست.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *