بحرین تبدیل به واردکننده گاز میشود

ماه گذشته نخستین محموله گاز طبیعی مایع (LNG) وارد بحرین شد. این کشور، بهعنوان یکی از اعضای شورای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، خود را در سال جدید برای واردات گاز آماده میکند.
به گزارش سیگنال به نقل ازفلزات آنلاین ، انتظار میرود طی هفتههای آتی، بحرین نخستین محموله گاز طبیعی مایع (LNG) خود را وارد کرده و به پنجمین کشور واردکننده آن در خاورمیانه تبدیل شود. درگاه وارداتی LNG به بحرین، روزانه بیش از 800 میلیون متر مکعب ظرفیت خواهد داشت؛ علاوه بر آن ضمن بهره بردن از یک واحد ذخیره شناور، از یک سکوی مجزا نیز برای کاهش فشار LNG استفاده میکند که به یک خط لوله زیر دریا متصل است تا گاز را به مرکز جمعآوری در بندر خلیفه بنسلمان منتقل کند. لازم به ذکر است به طور معمول در دنیا، صادرات گاز طبیعی به صورت LNG صورت میگیرد تا بهواسطه حجم بسیار کمتر، هزینههای حمل آن کاهش یابد و سپس جهت استفاده در مقصد، آن را از حالت فشرده خارج میکنند.
کشتی حمل LNG بحرین، “بحرین اسپیریت” نام دارد و با ظرفیتی نزدیک به 173 هزار متر مکعب، قرار است به مدت 20 سال در پروژه حمل گاز وارداتی بحرین فعالیت داشته باشد. عرضه LNG در این پروژه، بر مبنای کسری تولید داخلی، بهصورت مقطعی تأمین خواهد شد تا زمانی که تولید گاز از فاز دوم میدان خلیج البحرین به مرحله بهرهبرداری برسد. این میدان، یک میدان فراساحلی نفت و گاز است و بهتازگی کشف شده است. اگرچه تولید گاز طبیعی بحرین، در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است؛ عمده این افزایش به منظور فروش در بازار جهانی گاز نبوده و عمدتا بهمنظور تزریق گاز جهت افزایش سطح فشار در میادین قدیمی نفت بحرین استفاده میشود. شایان ذکر است، استخراج نفت و گاز در بحرین از سال 1932 بهطور مستمر در حال انجام است. نمودار شماره 1، میزان تولید و مصرف گاز طبیعی بحرین در سالهای اخیر را نشان میدهد. گفتنی است میزان گازی که توسط مشعل در پالایشگاهها سوزانده میشود نیز در این آمارها محاسبه شده است. در طول سالهای گذشته بحرین همواره مصرف و تولید گاز یکسانی داشته است؛ به جز در سال 2013 که تقاضا به ویژه در بخش خانگی بیشتر از تولید داخلی شد.
واردات LNG در این مقطع، برای پاسخ به نیاز روزافزون بحرین، به ویژه در بخش صنعت صورت میگیرد. این میزان واردات، برای تأمین گاز طبیعی 2 نیروگاه گازی سیکل ترکیبی انجام خواهد شد که مطابق برنامهریزی صورت گرفته تا پایان سال 2020 به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید. البته به جز این 2 نیروگاه، در سال 2022، یک پالایشگاه گاز نیز مورد تعمیرات اساسی قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است یکی از این نیروگاههای گاز طبیعی که 1.8 گیگاوات ظرفیت خواهد داشت، برای تأمین برق پروژه توسعهای پاتلاین شماره 6 شرکت آلومینیوم بحرین استفاده خواهد شد؛ این پاتلاین که در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید، احتمالا بزرگترین پاتلاین ذوب آلومینیوم در جهان خواهد بود.