افزایش صادرات غیرنفتی کشور/ ۸۵ درصد واردات مربوط به مواداولیه است
وزیر اقتصاد با اشاره به تراز تجاری مثبت ۹۰۰ میلیون دلاری امسال، گفت: در 10 ماهه امسال، صادرات غیرنفتی افزایش داشته و 85 درصد واردات مربوط به مواد اولیه است.
به گزارش سیگنال به نقل از تجارتنیوز، فرهاد دژپسند عصر جمعه در جمع سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی هرمزگان اظهار کرد: با وجود تلاشهای دشمنان این تحریمها نتوانسته صادرات نفتی کشور را به صفر برساند بلکه همچنان ادامه دارد.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت های مناطق آزاد گفت: باید پیشرفت اقتصادی در مناطق آزاد به گونه ای باشد که سود حاصل از آن برای توسعه اقتصاد کشور تزریق شود.
دژپسند با اشاره به تراز تجاری مثبت ۹۰۰ میلیون دلاری کشور در سالجاری، این امر را با توجه به رشد آمار صادرات غیرنفتی کشور در مقایسه با مدت مشابه ۱۰ ماهه سال گذشته، بسیار ارزشمند دانست.
وی تصریح کرد: این تراز مثبت تجاری، از آنجا که نه بخاطر کاهش واردات بلکه، با افزایش صادرات رخ داده، بسیار معنادار است.
وزیر اقتصاد و دارایی معضل قاچاق را از جمله مشکلات پیش روی سرمایهگذاران داخلی و تولید کنندگان عنوان کرد و گفت: قاچاق ضربههای بسیاری به اقتصاد کشور وارد میکند که باید برنامهریزیهای بهتری برای مقابله با آن صورت گیرد.
دژپسند ادامه داد: به منظور مقابله هر چه بیشتر با قاچاق در حال تجهیز گمرکهای کشور به تکنولوژیهای مدرن هستیم.
وی در خصوص تسریع پرداخت تسهیلات از سوی بانکها گفت: بانکها معوقه های بسیاری دارند که در صورت وصول مطالباتشان میتوانند تسهیلات مورد نیاز را به بخش اقتصادی تزریق کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خطاب به سرمایه گذاران حاضر در این نشست گفت: باید برای سرعت بخشی و توسعه اقتصادی برنامهریزی کنید.
دژپسند با اشاره به فرا رسیدن سالگرد چهل سالگی انقلاب اسلامی افزود: در جنگ ایران و عراق حتی یک وجب از خاک کشورمان را به دشمنان ندادیم و اکنون آمریکا با ایجاد این تحریمها نمیتواند اقتصاد کشور را از پای درآورد.
هرمزگان باید به قطب جذب سرمایهگذاری خارجی تبدیل شود
وزیر اقتصاد و دارایی در بخش دیگری از صحبتهای خود یکی از فرصتهای طلایی درهرمزگان را جذب سرمایه گذاری های خارجی عنوان کرد و افزود: برای جذب سرمایه گذاری باید از وجود مزیت ها و فرصت ها استفاده مطلوب کرد.
دژپسند بیان کرد: هرمزگان دارای قابلیتهای اقتصادی بسیاری است و در شرایط تحریم نیز میتواند به نگین اقتصادی کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه بندر شهید رجایی ۳۴ درصد از بار اقتصادی کشور را به دوش میکشد، خاطرنشان کرد: هرمزگان نسبت به سایر استانهای دیگر از ظرفیتهای بالای اقتصادی برخوردار است و میتواند به قطب اقتصادی درکشور تبدیل شود.
۲۴۰۰ واحد تولیدی توسط بانکها تملک شده است
استاندار هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به اینکه بانک ها ۲۴۰۰ واحد تولیدی در استان را تملک کردهاند، افزود: این کار باعث از بین رفتن تولید و اشتغال شده است.
فریدون همتی افزود: در صورتی که بانکها قسطهای بلندمدتی را برای سرمایهگذاران در نظر گیرند باعث تحول در اقتصاد کشور شده و و افزایش اشتغالزایی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به سرمایههای راکد دولتی و غیردولتی در هرمزگان تصریح کرد: اگر اختیار تهاتر به ما داده شود می توان از این سرمایههای راکد بهرهبرداری بهتری داشت.
نماینده عالی دولت در هرمزگان به نقش مهم این استان در تزریق بودجه عمومی کشور اشاره و افزود: در سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد ریال از درآمدهای گمرکی، بنادر و درآمدهای عمومی استان به صندوق بودجه کشور تزریق شد که یک دهم مجموع بودجه کشور است.
همتی با بیان این که هیچ سهمی از ارزش افزوده واحدهای نفتی هرمزگان نداریم، گفت: خواستار آن هستیم که بخشی از ارزش افزوده به بخش تولید این استان با اصلاح قوانین اختصاص یابد که میتوان این موضوع را در مجلس دنبال کرد.
۵۰ درصد مازاد درآمد به هرمزگان برگردد
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: براساس برنامه پنجم توسعه ۵۰ درصد مازاد درآمد باید به استان هرمزگان برگردد که متاسفانه تاکنون محقق نشده است.
احمد مرادی همچنین قرار گرفتن استان هرمزگان به عنوان جزو پنج استان پردرآمد کشور و از آن طرف واقع شدن در بین سه استان فقیر و محروم کشور بعد از سیستان و بلوچستان و بخشی از کرمان را ناعادلانه خواند.
به گفته وی، ۵۷ هزار خانواده استان هرمزگان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
این نماینده مجلس همچنین از تعیین تکلیف موضوع آلومینیوم المهدی پس از سه سال توسط وزیر اموراقتصادی و دارایی قدردانی کرد.
براساس این گزارش، افزایش مالیاتها، نحوه تسهیلات بانکی، بالا بودن بهرههای بانکی و بی ثباتی قیمت دلار بخشی از مهمترین دغدغههای سرمایهگذاران و نمایندگان اصناف و فعالان اقتصادی هرمزگان در دیدار با وزیر اقتصاد و دارایی بود.